Anasayfa Makale İncelemeler Samsung T240 24” Full HD Monitör İncelemesi

Samsung T240 24” Full HD Monitör İncelemesi

Samsung’un 1080p çözünürlüklü LCD monitörü T240’ı inceliyoruz.

Uzun zamandan beri bir HD çılgınlığı almış başını gidiyor. 720p ve 1080p biçimindeki bu yüksek çözünürlüklü videolar izleyenleri adeta ekrana mıhlıyor. Olaya biz oyuncular açısından bakarsak Full HD oyun keyfine doyum olmayacağını söyleyebiliriz. Samsung’un yeni T serisi monitörleri ise sanki özellikle biz oyuncular için üretilmiş.

İlk olarak T240 modeliinin desteklediği 1920 X 1200 Full HD çözünürlük ile başlayalım. Samsung EA ile anlaştı mı bilmiyoruz ama yakında çıkacak olan Red Alert 3’ü bu monitörle oynarsanız, tek ekrandan bütün birimleri birden komuta ederek tam bir savaş lordu olabilirsiniz. T240, 5 ms tepki süresi ile de mermileri bile görmenizi sağlayacak kadar hızlı bir monitör. Bu açıdan FPS oyunları için de rahatlıkla kullanılabilir. HDMI, DVI ve VGA çıkışlarını bir arada sunan Samsung adeta “hangi ekran kartını kullanıyorsan kullan fark etmez” diye bas bas bağırıyor. Üstelik bu sadece ekran kartı değil aynı zamanda ürünü diğer alanlarda da her cihaz ile uyumlu kılıyor.

XBOX 360 Türkiye’ye geldikten sonra HDMI girişi ile T240’ı bağladık mı demeyin oyun keyfimize -tabi 3 kırmızı yemezsek-. Olmadı PS3 bağlarız ne yapalım. Ama Samsung’u bir kere aldınız mı artık ayrı bir TV almanıza bile gerek yok. Ürünün sunduğu 1000:1 kontrast oranı (20000:1 dinamik) ile film izleyip oyun oynamak arasında gide gele kafayı yiyebilirsiniz. Ürünün tasarımını bir cümleye sıkıştırıp Samsung’dan dayak yemek istemiyoruz. Bu yüzden bizzat mağazaya gidip bu şaheseri yakından görmenizi ve bütçeniz de el veriyorsa şiddetle satın almanızı tavsiye ediyoruz.