Anasayfa Makale Pratik NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) sürüm v6.02 yayınlandı

NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) sürüm v6.02 yayınlandı

NiBiTor olarak da bilinen NVIDIA BIOS Editor, uzun bir aradan sonra düzenli güncellemelerle kullanıcılara sunulmaya başlandı. Popüler GeForce BIOS modifikasyon uygulaması, son olarak 6.02 sürümüne güncellendi.

Her yeni sürümde olduğu gibi sürüm 6.02  de beraberinde yeni GeForce grafik işlemcileri için destek getirirken kiritik hatalardan arınıyor ve var olan modellerin desteği de geliştiriliyor.

NiBiTor’dan biraz bahsetmek gerekirse; yazılımın sadece Nvidia GPU’lu ekran kartlarını destekleyen bir BIOS modifikasyon aracı olduğunu belirtmeliyiz. Yazılım sayesinde ekran kartlarına ilgi duyan kullanıcılar ve ileri düzey hız aşırtmacılar, desteklenen kartların BIOS’ları üzerindeki gelişmiş ayarları kontrol edebiliyorlar. Bu sayede kullanıcılar, bellek ve çekirdek saat hızlarının artırılması ya da azaltılması, çeşitli optimizasyonlarla fazladan performans, gizli özelliklerin açılması, bellek gecikmelerinin ayarlanması, ileri düzeyde bilgi edinme, açılış ayarlarını değiştirme, fan hızını ayarlama veya ekran kartlarının kararlılığını artırma gibi işlemlerle karta katma değer olarak kazandırabiliyorlar.

Yazılımın son sürümünü geliştiricinin web sitesinden indirebilirsiniz:

NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) v6.02

Technopat Yorumu: Bu yazılımın sadece üst seviye kullanıcıların ilgi alanına girdiğini belirtmekte fayda var. Yazılımı verimli bir şekilde kullanabilmek için, grafik kartınızın donanım özelliklerini çok iyi bilmelisiniz. Yani sadece GPU’nun adını ya da saat hızlarını bilmekten bahsetmiyoruz. Farklı dış sıcaklıklar altında GPU’nun güvenli çalışma sıcaklık aralıkları ya da çıkılabilecek maksimum bellek hızları gibi özellikleri biliyorsanız eğer, NiBiTor sayesinde grafik kartınızı, üreticisinin size izin verdiğinden çok daha uç limitlerde çalıştırabilirsiniz. BIOS editörle çalışmanın en güzel tarafıysa, sürücüde yaptığınız saat hızı değişikliklerinin aksine BIOS’tan yaptığınız değişiklerin siz tekrar müdahale edene kadar (kartı başka bir PC’ye de taksanız) kalıcı olması. PC’nin açılış ekranında, ekran kartınıza ait bilgiler ekranda görünürken nVidia yerine kendi adınızı yazabilmeniz gibi diğer bazı özgürlüklerse, arkadaşlarınızı şaşırtmak için birebir.