Anasayfa Makale Pratik XP, Vista ve Windows 7 ile değişen sürücü mimarisi

XP, Vista ve Windows 7 ile değişen sürücü mimarisi

XP, Vista ve Windows 7 ile değişen sürücü mimarisi

Windows Vista ile birlikte Microsoft, sürücü yapısını tamamen değiştirdi. Bu yüzden XP sürücülerini Windows 7 ve Vista’ya kurmaya çalışmamakta fayda var.

Takip edenler bilirler: Windows XP’de DirectX 10 bütün çabalara rağmen mümkün olmadı. Bunun birçok nedeni mevcut fakat en önemlisi sürücü modelinin tamamen farklı olması.

Bazı yazılımları kurarken kullanılan uyumluluk modu, aslında sadece programların kendini Windows XP’de zannetmesi için yapılan bir aldatmaca. Yani program işletim sistemini kontrol ederken Windows 7 veya Vista, kendini Windows XP gibi tanıtmakta.

Bazı kullanıcılar “Windows 7’de uyumluluk sorunum olmadı, halbuki Vista’da çok sorun yaşamıştım” diyebiliyorlar. Windows 7 halihazırda Windows Vista temelli olduğu için (bkz. Build 6.1) ve  Vista zamanında birçok program güncelleştirildiği  için bu programlar Windows 7 ile uyumlu hale gelmiştir.

Fakat sürücüler ve sürücü mimarileri tamamen farklı olduğu için XP sürücüleri asla ve asla Windows 7 ve Vista’ya kurulmamalıdır. Sorunsuz bir kurulum olduğu gözükse dahi ileride mavi ekranlarla karşılaşmanız gayet mümkün.