Anasayfa Makale İncelemeler Gigabyte GA-MA790GP-DS4H Anakart İnceleme

Gigabyte GA-MA790GP-DS4H Anakart İnceleme

Gigabyte GA-MA790GP-DS4H Anakart İnceleme

Technopat Donanım Merkezi bu defa farklı bir konuğu ağırladı. Aslında genelde oyuncuların arasının bozuk olduğu bu tip konukları biz de pek sevmeyiz fakat bu defa bir istisna söz konusu. Bahsi geçen ürün bütünleşik ekran kartına sahip bir anakart. Oyuncular, bütünleşik grafik kartlarını duyduklarında köşe bucak kaçarlar fakat Gigabyte’ın GA-MA790GP-DS4H modeli bu alışkanlığı değiştirecek türden bir anakart. Üzerinde bulunan HD 3300 grafik işlemcisi her ne kadar giriş seviyesi olsa da birçok oyuncunun kasasında bulunan sözüm ona 512 MB ekran kartından çok daha iyi bir performans sunuyor.

Açıkçası anakart, dünyanın en hızlı bütünleşik grafik yongasına sahip. Bu ekran kartı ile Crysis’i en yüksek ayarlarda oynamak mümkün değil fakat üzerinde bulunan 128 MB bellek ile bu ekran kartının açamadığı oyun yok. Orta veya düşük fark etmez, sonuçta bütünleşik bir ekran kartı nerdeyse ilk defa gerçek anlamda sistem beleğini sömürmüyor ve kendi belleği ve gücüyle bütün oyunları çalıştırabiliyor. Üstelik DirectX 10 gibi son teknolojileri de içinde barındıran HD 3300 yeni çıkacak oyunlar da mızıkçılık yapmıyor.

Anakartın asıl hitap ettiği kesim ise HTPC kullanıcıları. Yani oturma odanız için sessiz, düşük güç tüketen ve 1080p HD oynatabilen bir PC toplayacaksanız Gigabyte GA-MA790GP-DS4H şu an alabileceğiniz istisnasız en iyi ürün. Üstelik tüm bunların yanında HDMI, VGA ve DVI çıkışlarını aynı anda sunabilen GA-MA790GP-DS4H’ı rahatça LCD TV’nize bağlayabilirsiniz. Üstüne üstlük CrossfireX teknolojisini bile destekleyen ürün Technopat Donanım Merkezi’nden tam not alıyor.

ithalat Kont Bilişim

web