Anasayfa Makale Pratik Netbook’ta Age of Empires ve kablosuz modemlerde hız

Netbook’ta Age of Empires ve kablosuz modemlerde hız

Soru:

Aslında masaüstü kullanıyorum ama tatilde bilgisayarsız yapamayınca bir LG X110 aldı anneannem. İnternete bağlandım birkaç oyun satın alayım diye Age of Empires 2, Soldat vs edindim. Age of Empires 2’yi açtım tam oyuna girecekken bir hata verdi. Menü falan hepsi sorunsuz gözüküyor fakat “Start” deyince hata veriyor. Bunu ekranın küçük olmasına ve çözünürlüğüne bağlıyorum sizce sorun ve sorunun çözümü nedir?

Evde bir benim minibook bide ablamın normal dizüstü bilgisayarı var. Kablosuz internete geçmek istiyoruz. Ayrıca bu modemden (almak istediğimiz kablosuz modem) 2 masaüstünde bağlantı sağlamak istiyoruz. Fakat sorun şurada başlıyor: 200 TL altı hiçbir kablosuz modemde hız 100 Mbps üzerinde değil.  Masaüstümde de açıkçası yavaş bir internet istemiyorum. Acaba kablosuz modemle kabloluyu aynı anda aynı bağlantıdan çalıştırıp kullanabilir miyiz? Böyle bir şey yapamazsak uygun fiyata hızı 100 Mbps üzerinde bir kablosuz modem önerir misiniz?

Technopat Cevabı:

MSI Wind U100 ile gayet rahat bir biçimde Age of Empires  2 oynadığımıza göre sizin sorunuz ekranın küçük olmasından değil de eksik olan sürücülerden, yanlış çözünürlük ayarından veya cihazın kendi çözünürlüğünün düşük olmasından kaynaklanıyor.

Türkiyede son kullanıcının satın alabileceği 100 Mbit hız sunan sadece bir kurum var o da Tellcom. Fiber optik ile ayda 129 YTL’ye sınırsız 100 Mbit fakat sadece sitelerde ve sınırlı illerde ve ilçelerde mevcut. Şimdi sizde bu bağlantı olduğunu zannetmiyoruz zira bu bağlantı ile birlikte kablosuz modem geliyor ve ek bir modeme ihtiyacınız olmuyor. Bu durumda sizin bağlantınız ADSL ve ADSL’de de maksimum hız 8 Mbit (VDSL2’de 32 Mbit). Şimdi bu durumda 100 Mbit sizin bağlantınızdan 12.5 kat daha hızlı. Yani hız konusunda sorun yaşamazsınız. “Ben illa da 100 Mbit’ten hızlı bir modem istiyorum” diyorsanız 300 Mbit hızındaki ve 150 YTL’ye satılan bu kaliteli modeme bir bakabilirsiniz: http://tinyurl.com/300mbit