Anasayfa Haber Konsol canavarlarının dikkatine!

Konsol canavarlarının dikkatine!

Yeni nesil oyun konsollarıyla birlikte, televizyon karşısında oturup tembelce oyun oynamak da tarihe karışıyor. Nintendo, Sony ve Microsoft, oyunları vücudunuzla kontrol etmenize olanak tanıyan hareket tanıma sistemlerini piyasaya sürdü, ama bu eğlencenin bedeli yeni bir salon olabilir.

 Wii’nin açtığı yoldan, biraz gecikmeli de olsa “Move” ile Sony ve “Kinect” ile Microsoft da geldi. Ne var ki bu yeni oyun denetimlerinin fiziksel gereksinimleri bazen insanı çileden çıkartabiliyor. Özellikle de Xbox 360’a bağlanan Kinect’in sağlıklı çalışması için gerekenler, birçok oyun tutkununun yeni bir eve çıkmasını gerektirecek türden.

 Öncelikle, oyunlarda Kinect alıcısından 2,5 ila 3 metre uzakta durulması öneriliyor ki, bu kadar büyük salon bulmak kolay değil. En çok da Xbox 360’ı kendi odalarında oynamak isteyen gençler buna itiraz ediyor. Kinect, ideal hareket tanıma için oyuncuyla arkadaki duvar arasında da hatırı sayılır bir uzaklık istiyor. 2,5 ila 3 metreden net görüş sağlanması için en aşağı 106 cm’lik (42 inç) bir televizyon gerektiği unutulmamalı. Kinect’in istekleri, oyun sırasında önünüzden ve arkanızdan hiç kimsenin geçmemesi, arkanızda herhangi bir ışık kaynağı bulunmaması (örneğin, güneş vuran pencereler) diye uzayıp gidiyor. PS3 Move’u bir metre mesafeden, Wii’yi ise yerinizden kalkmadan, kol hareketlerinizle oynayabildiğiniz dikkate alınırsa, Kinect almadan önce odanızı iyice ölçüp biçmekte fayda var.