Anasayfa Haber Yeni iPhone geliyor!

Yeni iPhone geliyor!

 AT&T’nin ardından, Amerika’nın önde gelen bir diğer telekomünikasyon firması, Verizon da iPhone 4 satışına başlıyor. Ne var ki bu iPhone 4’ler bizim bildiklerimizden farklı.

 Verizon, Apple iPhone 4 satışına 10 Şubat 2011’de başlayacağını açıkladı ve şimdiden ön siparişleri almaya başladı. Veri paketi ve iki yıllık sözleşme gerektiren iPhone 4’ler 199 dolar fiyatla satışa sunulacak. Ancak yakından bakıldığında bu iPhone’ların ülkemizde ve tüm dünyada satılan iPhone 4’lerden farklı bir tasarıma sahip olduğu görülüyor.

 Bilindiği gibi, iPhone 4’ün kasasını saran ve aynı zamanda anten görevi üstlenen metal çerçeveye belirli bir şekilde dokunmak, telefonun sinyal alım gücünü ciddi oranda azaltıyor. Steve Jobs’un bu durumdan şikayet eden müşterileri “o zaman öyle tutmasınlar” diye azarlamasının ardından firma geri adım atarak, işi tüm müşterilere bedava kılıf dağıtmaya kadar vardırmış, hatta iPhone’un anten tasarımından sorumlu mühendisin işine de son vermişti. Verizon’un iPhone 4’lerin kasasında ise, yeni bir anten tasarımına işaret eden değişiklikler göze çarpıyor. Bir anten tasarım mühendisi, kasadaki bu değişimin büyük olasılıkla antenin içeri alındığı ve ikinci bir anten eklendiği anlamına geldiğini belirtti.

 Bununla beraber, iPhone’ların sinyal kalitesini olumlu yönde etkilemesi beklenen bu değişimin hiç beklenmedik bir dezavantajı var: Ses artırma, azaltma ve zil sesi kapatma düğmelerinin yeri değiştirilmiş. Birkaç milimetrelik bu değişim yüzünden, yeni iPhone’lar piyasada yüzlercesi bulunan iPhone 4 kılıf ve kaplarına sığmıyor. Bu da Verizon’dan iPhone 4 almayı düşünen müşterilerin aksesuar seçeneklerini ciddi şekilde kısıtlıyor. Verizon, internet sitesinden yaptığı açıklamada, satacağı iPhone 4’lerin bu tür mevcut aksesuarlarla uyumlu olmadığını duyurdu.