Anasayfa Haber MSI CR650 Notebook

MSI CR650 Notebook

MSI, yeni nesil AMD çift çekirdekli E-350 işlemcili ve MSI’ın Premium Sound ve CinemaPro teknolojilerini bir arada bulunduran CR650’yi piyasaya sürüyor. Kullanıcılarına üst seviye çokluortam sunacak olan CR650, MSI’ın TurboBattery+ güç koruma teknolojisi ve ekran gibi çok güç tüketen bileşenleri anında kapatan kısayolları ile uzun pil ömrü vaadediyor.

MSI’ın yeni C Serisi CR650 dizüstü bilgisayarı AMD’nin yeni nesil çift çekirdekli E-350 işlemcisini barındırıyor. İçerisinde harici ekran kartı performansındaki AMD Radeon™ HD 6310 grafik işlemcisini de bulunduran bu işlemci CR650’ye yüksek görüntü performansı getiriyor. SRS PC Sound™ teknolojisi ile yüksek kalitede sinema kalitesinde çevresel ses sunan CR650, MSI’ın CinemaPro teknolojisi ile flimleri izlerken ekran görüntüsünü profesyoneller gibi kontrol etmenize imkan tanıyor.

MSI’ın Global Satışlardan sorumlu başkanı Eric Kuo, MSI’a özel renkli film baskısı kaplaması ve renk geçişli tasarımı ile CR650’nin tasarım olarak da benzersiz bir kalite sunduğunu belirtiyor. Chiclet tarzı klavyesindeki tuşlar arasındaki boşluk ise hem yazı yazarken kolaylık, hem de klavyenin kolayca temizlenmesini sağlıyor.

AMD’nin Çığır Açan Mobil Platformu

AMD’nin APU mimarisi: MSI’ın CR650 dizüstü bilgisayarı AMD’nin 2011 yılında piyasaya sürdüğü çift çekirdrekli E-350 işlemcisi ile geliyor. Yeni bir mimari kullanan bu işlemci AMD Radeon™ HD 6310 grafik işlemcisini de içinde barındırıyor. DirectX 11 desteği ile gelen bu grafik işlemcisi harici ekran kartlarını aratmayacak bir performansı da beraberinde getiriyor. Böylece kullanıcılar daha hafif bir dizüstü bilgisayardan daha yüksek bir grafik performans alabiliyorlar.

Son çıkan oyunlar için DirectX 11 desteği: MSI CR650’in içindeki AMD Radeon™ HD 6310 ekran kartı DirectX 11 desteği ile kullanıcılara oyunlardaki en yeni görsel efektleri görme imkanı sunuyor. Buna ek olarak AMD E-350 işlemcisi ATI Stream desteği ile bu grafik yongasını normal bilgisayar işlemleri yapmakta da kullanarak genel sistem performansını artırabİliyor.
MSI Premium Sound: Dizüstü bilgisayarların yeterince kaliteli ses veremeyeceğini düşünenlerdenseniz CR650 şüphesiz fikrinizi değiştirecek. Birçok araştırma ve geliştirme aşamasından geçen ve sıkı kalite standartlarına dayanan MSI Premium Sound teknolojisi ile MSI CR650 ayrı bir müzik setinden beklenen kaliteyi sunuyor. Artık film izlerken ya da oyun oynarken kendinizi atmosferin içinde hissedebileceksiniz.

SRS PC Sound™: Yeni nesil SRS PC Sound™ teknolojisi ile gelen CR650, sadece iki adet hoparlör ile çevresel ses sağlıyor. Böylece ister CR650’nin hoparlörlerinden, ister kulaklıklarınızdan etrafınızı saran yüksek kalitede sesin keyfini çıkarabiliyorsunuz.
Yeni nesil CinemaPro: CR650 birçok çoklu ortam özelliğini bir arada sunuyor. MSI’ın özel CinemaPro teknolojisi de bunlardan biri. Kullanıcılar sadece CinemaPro düğmesine basarak video ya da film izlerken daha yüksek çözünürlük ve renk derinliğine kavuşuyor.

HD görüntü için en son donanım: CR650’ın sinemayı aratmayan 16:9 oranında LED ekranı film izlemek isteyenler için ideal. Yüksek renk derinliğinde net görüntü sağlayan bu erkan sinemaya uygun en boy oranıyla HD flimleri izlerken siyah beyaz bantların da gözükmemesini sağlıyor. Dahası CR650 HD720p webkamerası ile geliyor. Böylece kullanıcılar kaliteli ve akıcı bir şekilde video konferans yapabiliyor. Eğer filmleri daha büyük bir LCD Televizyondan izlemek isterseniz yapmanız gereken tek şey CR650’nin HDMI yuvasını kullanmak.

Çapraz çizgi desenli renkli film baskısı: CR650’nin kasası ve bilek koyma yerleri MSI’ın renkli film baskısı kaplamasıyla çevreleniyor..Çarpaz çizgi desenli bu tasarım CR650’ye şık ve parlak bir görünüm kazandırırken aynı zamanda çizilme ve aşınmalara karşı da koruyor. 45 derece yumuşatılmış kenarları ve 15.6 inç ekranına rağmen sadece 2.3 kg’lık ağırlığı CR650’yi taşınabilirlik açısından da üst sıralara taşıyor.

TurboBattery+: TurboBattery+ teknolojisi kullanıcılara tek bir dokunuşla Bluetooth cihazından webkamerasına birçok donanımı kapatma imkanı sunuyor. Böylece kullanıcılar kullanmadıkları cihazları kolayca kapatarak pil ömrünü uzatabiliyorlar.

i-Charger: MSI’ın i-Charger teknlojisi sayesinde CR650, cep telefonu, tabletPC gibi mobil cihazlarınızı USB üzerinden 3 kat daha hızlı şarj edebiliyorsunuz. Böylece iPhone’unuzu 1 saat yerine 20 dakikada şarj etmeniz mümkün. Apple, BlackBerry, Nokia gibi birçok marka i-Charger tarafından destekleniyor.

MSI CR650 Teknik Özellikler

İşlemci AMD E-350 Processor with AMD Radeon™ HD 6310 Discrete Class Graphics
İşletim Sistemi Genuine Windows 7 Home Premium
Hafıza DDR3
Ekran 15.6″ HD (1366×768) LED backlight
Görüntü UMA
Video çıkışı 1x HDMI, 1x VGA
Sabitdisk 250/320/500GB
Optik disk DVD Super Multi
Arabirimler 3x USB 2.0, 4-in-1 card reader
Ses HD Sesli Stereo Hoparlörler
İletişim 802.11 b/g/n WLAN, 1x Gigabit LAN
Webkamerası HD (30fps@720p)
Pil 6-Cell Li-Ion
Boyutlar (ExBxY) 383 x 249.3 x 38mm
Ağırlık ~2.3kg(Pille)
Diğer Özellikler TurboBattery+, Premium Sound by SRS PC Sound, HD ekran ve webkamerası, CinemaPro