Anasayfa Haber MSI “Propeller Blade” R6870 Hawk

MSI “Propeller Blade” R6870 Hawk

MSI “Propeller Blade” R6870 Hawk ile yüzde 20 daha fazla hava akımı ve Twin Frozr III ile 21 derece daha etkili soğutma!

MSI’ın İlk Kez Kullandığı Propeller Blade Teknolojisi Yüzde 20 Daha Fazla Hava Akımı Sağlıyor.

Pazarı alt üst eden N4680GTX Hawk modelinden sonra MSI, R6870 Hawk ekran kartını bugün piyasaya sürdü. Gelişmiş Twin Frozr III soğutma tasaburımı ile gelen R6870 Hawk, Propeller Blade (Uçak Pervanesi Palası) teknolojisini dünyada ilk kez kullanan ekran kartı. Standart fanlara göre yüzde 20 daha fazla hava akımı sağlayan bu yeni teknoloji, grafik işlemcisini de 21 derece daha soğuk tutuyor. Buna ek olarak 8+2 faz PWM tasarımı standart 6870’lere nazaran iki kat güç sağlıyor. Buna üçlü voltaj artırma özelliği de eklendiğinde MSI R6870 Hawk hız aşırtmacıların yeni gözdesi olacak gibi gözüküyor. R6870 Hawk soğutma, güç bilueşenleri, kararlılık ve performansın en ideal bileşimini sunuyor.

Her türlü koşulda en iyi soğutma performansı

Twin Frozr III soğutma teknolojisi ve MSI’a özel Propeller Blade teknolojisi ile MSI R6870 Hawk yüzde 20 daha fazla hava akımı sağlıyor. Buna ek olarak çift 8 cm PWM fanları, SuperPipe teknolojisi ve nikel kaplamalı bakır tabanıyla Twin Frozr III çok daha hızlı ve etkili bir şekilde ısıyı ekran kartından uzaklaştırıyor. Referans tasarımla karşılaştırıldığında grafik işlemcisini 21 derece daha soğuk tutması Twin Frozr III soğutma çözümünün ne kadar etkili olduğunun net bir göstergesi.

Fan Hızı Kontrolü için Özel P/S anahtarı

Kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılamak için MSI özel P/S düğmesini R6870’ye ekliyor. Düğme performans modundayken soğutma performansı en üst seviyeye çıkarılarak grafik çekirdeğinin ağır yük altında bile stabil çalışması sağlanıyor. Sessiz modda ise oyun veya video izlerken ekran kartı en az ses ile çalışıyor. Her iki modda da ekran kartı hem soğuk kalıyor hem de kullanıcının  ihtiyaçları karşılanıyor.

Benzersiz Hız Aşırtma Potansiyeli

Kullanıcılara en yüksek performansı sağlamak için R6870 Hawk 8+2 güç fazı ile geliyor. 4+1 güç fazlı referans tasarımla karşılaştırıldığında R6870 Hawk standardın 2 katı bir güç sunuyor. GPU/Hafıza/VDDCI voltajları ayrı ayrı artırılabilirken bu voltajları V-Check noktalarınıdan multimetre ile ölçülebiliyor. MSI’a özel Afterburner yazılı ı ise ekran kartının performansını kolayca artırmanıza ve 5 farklı kullanıcı profili oluşturarak ayaarlar arasında kolayca geçiş yapmanıza izin veriyor.

Özenle Seçilmiş Üst Seviye Bileşenler

MSI R6870 Hawk yeni Military Class II bileşenleri kullanıyor. Hi-C Cap, Super Ferrite Choke ve katı kapasitörlerden oluşan bu askeri sınıf bileşenler hız aşırtma yapanlar için sağlam ve istikrarlı bir ekran kartını garantiliyor. Hi-c Cap’ler geleneksel katı kapasitörlerden 8 kat uzun ömür sunarken grafik işlemcisinin çok daha kararlı şekilde çalışmasını sağlıyor.Buna ek olarak SFC’ler yüzde 10 daha verimli çalışırken yüzde 30 daha fazla akım sunuyor.

Teknik Özellikler

Type V251
Model Adı V251
GPU AMD Radeon HD 6870
Kodadı Barts XT
Stream İşlemci 1120 Adet
Çekirdek Frekansı 930 MHz
Hafıza Frekansı 4200 MHz
Hafıza Boyutu 1024MB GDDR5
Hafıza Veriyolu 256 bits
Çıkışlar Mini DisplayPort*2 / HDMI / Dual-link DVI-I / Single-link DVI-D
TDP 225W
Kart Boyutları 255*115*38mm
Form Faktör ATX
DirectX 11
OpenGL 4.0
CrossFireX
Eyefinity
AVIVO HD
PowerPlay
HDCP