Anasayfa Makale Pratik Toshiba Otomatik Kalibrasyon (Auto Calibration / AC) özelliği nasıl çalışır?

Toshiba Otomatik Kalibrasyon (Auto Calibration / AC) özelliği nasıl çalışır?

Günümüzde Toshiba’nın pek çok televizyon modeli, önceden yüklenmiş görüntü kalitesi optimizasyon araçlarına sahiptir. Bu sayede filmler aynı filmin yönetmeninin ekranda görünmesini istediği şekilde izlenebilir. Ancak, seri üretimde ekran özelliklerinde dakikalık sapmalara rastlanır; film tutkunları ve profesyoneller bu tür bozulmaların farkına varabilirler. Bugüne kadar bu sorunlar ancak kalibrasyon metotlarıyla ilgili uzman düzeyinde bilgi kullanarak veya münferit görüntü parametre ayarlarını manuel olarak ayarlayarak giderilebiliyordu.

 

Toshiba’nın HOLLYWOOD projesi kapsamında, Toshiba mühendisleri Toshiba’nın yüksek teknolojili televizyonlarında Auto Calibration/Otomatik Kalibrasyon (AC) özelliğini uygulamanın bir yolunu buldular. Bu özellik, konu hakkında uzmanlık gerektirmeden ve geniş bir menü içinde ayarları ararken kaybolmadan LCD panel ve görüntü işleme motoru arasında optimize bir senkronizasyon sağlıyor. Toshiba’nın AC özelliği çoğunlukla yalnızca profesyonel post-işlem stüdyo araçlarında bulunan ileri teknolojiden faydalanır.

 

Toshiba’nın güçlü ve geliştirilmiş görüntü işleme birimi CEVO ENGINE¹  entegre Tarama Tablolarında (Look up Tables-LUTs) kayıtlı referans değerleri ile sensör tarafından toplanan verileri karşılaştırır. Televizyonun görüntü parametrelerini uygun şekilde modifiye eden CEVO ENGINE televizyonun ekran özelliklerini tarama tablolarının daha önceden belirlenmiş değerleri ile birebir eşleştirir.

 

Renk sıcaklığı, gamma ve renk alanında mümkün olan en iyi renk doğruluğunu yakalamak için Toshiba, renk bilimi ve teknolojisinde dünya lideri X-Rite ile işbirliği yapmıştır.