Anasayfa Haber Lenovo IdeaPad K ve ThinkPad tabletler!

Lenovo IdeaPad K ve ThinkPad tabletler!

Lenovo’nun Windows 7 tableti tek yeni modeli değil; tanıtılanlar arasında iki Android tablet modeli de yer alıyor. Anlaşılan dizüstü bilgisayar devi Lenovo, tablet bilgisayarların geleceği ve kendi satışları konusunda oldukça emin.

Lenovo IdeaPad K1 modeli LePad ismi altında Çin’de birkaç aydır satılıyor. Daha öncesinde de U1 Hybrid olarak CES 2010’da sergilenmişti. Ancak eski denemez, zira 10.1 inçlik 1280×800 piksel çözünürlüklü çoklu dokunmatik ekranı ile standartlara oldukça uygun. Çift çekirdekli Tegra 2 işlemciye sahip K1, 1GB belleğine ilaveten 64GB’a varan flash bellek desteği sunuyor. İşlemcisinin gücü de son derece yeterli.  WiFi’da son standartları destekleyen ürünün 3G destekli modelleri de var.

13.3 mm kalınlığındaki tablette micro HDMI portu bile var; yani herhangi bir adaptörle uğraşmadan kolayca bir yerlere bağlamak mümkün.  Android işletim sisteminin üzerine Lenovo tarafından eklenen Social Touch arayüzü çok detaylı ve gelişmiş özellikler sunmuyor. Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara erişimi kolaylaştıran bir widget gibi düşünebilirsiniz. Android Honeycomb işletim sisteminin kendisi aslında oldukça yeterli.

 

Özetle Lenovo IdeaPad K öyle çok farklı özellikler sunmuyor. En büyük avantajı klavye dock’unun son derece iyi tasarlanmış olması ama bunun haricinde diğer tabletlerde olmayan sıradışı bir özelliği yok. Ama TkinkPad tablet öyle değil…

Lenovo ThinkPad tablet, IdeaPad K ile kıyaslanınca son derece sade bir görünüme sahip olsa da çok daha gelişmiş bir ürün. Profesyoneller düşünülerek tasarlandığı için, pek çok tablet bilgisayarda düşünülmeyen özellikler bu tablet’te kendilerine yer bulmuş durumda.

Öncelikli fark ThinkPad’in ekranının Gorilla Glass isimli, çizilmeye karşı son derece dayanıklı, güçlü bir ekrana sahip olması. Yani özellikle darbe dayanıklılığı için tasarlanmamış olmasına karşın, zor koşullarda kullanılabilecek bir ürün.

Android 3.x işletim sistemi kullanan bu ürünün bir diğer farkı digital bir kalemin ürünle birlikte son derece uygun fiyatlı sunulması. Buna ilaveten sayısız ek uygulama, bulut bilgi işlem sunucularında 2GB alan, gelişmiş şirket güvenliği özellikleri. Bu güvenlik özellikleri arasında SD kart şifreleme, kayıp cihazı uzaktan kullanım dışı bırakma, hırsızlığa karşı uygulama, MCAfee çok katmanlı güvenlik sistemi yer alıyor. Yani bir işletmenin ticari sırlarını korumak ya da kullanıcının özel bilgilerini korumak için ciddi önlemler alınmış; bu da her tablette görülen bir özellik değil. Ayrıca dahili Windows 7 dosya kopyalama ve senkronizasyon aracı büyük kolaylıklar sağlıyor. Buna ilaveten  Facebook, Twitter, AccuWeather, Kindle, Documents to Go, Zinio E-Mag gibi uygulamalar, Android 3.1 ile birlikte gelen her türlü uygulama ve çok daha fazlasını kolayca indirme imkanı var.

Ürünün donanımsal özellikleri şöyle: Nvidia Tegra 2 işlemci, 32GB depolama alanı, 1280×800 piksel Gorilla Glass ekran (16:10), SD kart yuvası, ön ve arka kamera, mini HDMI çıkışı, USB 2.0 yuvası, SIM kart yuvası, WiFi. Ürün kablosuz internet bağlantısı açıkken 8 saat kullanılabiliyor.

Bu tablet bir iş bilgisayarı olduğunu siyah rengi, temiz hatları ile gösteriyor. Digital kalemindeki kırmızı kapak, Lenovo’nun dizüstü bilgisayarlarında yer alan mousepad’e gönderme niteliği taşıyor. Ağustos ayında piyasay sunulacak olan ürünün 16 GB WiFi modeli 479, dijital kalemi ile birlikte 509 dolar olacak. 32 GB’Lık modeli kalemi ile birlikte 589 dolara satılacak. 3G modeller ise henüz ortada yoklar.