Anasayfa Haber Dünya devi Cisco’dan yeni uzmanlıklar!

Dünya devi Cisco’dan yeni uzmanlıklar!

Cisco, yeni uzmanlıklarla iş ortaklarını ağ mimarilerinde daha yetkin hale getiriyor

Yeni kanal modeliyle Cisco, iş ortaklarını sınırsız ağlar, işbirliği ve veri merkezi mimarilerinde geliştiriyor

Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco, küresel iş ortaklarının ağ mimarilerinden daha verimli bir şekilde faydalanabilmesi için kanal programına yeni uzmanlıklar eklediğini duyurdu. Ağa mimari yaklaşımla iş ortaklarının müşterilere daha etkin çözümler sunabilmesi, daha kârlı büyüme sağlamaları ve rekabette kendilerini farklılaştırabilmeleri hedefleniyor. Cisco, çözüm ortakları ve müşterilerinin mimari yetkinliklere geçişini hızlandırmak için eğitim iş ortakları programını da geliştirdi.

Çözüm ortaklarına sunulan yenilikler şöyle:

  • Yeni mimari odaklı uzmanlıklar arasında Advanced Borderless Network Architecture Specialization, Advanced Collaboration Architecture Specialization ve Advanced Data Center Architecture Specialization bulunuyor.

  • Ağustos 2012 itibariyle çözüm ortaklarının Gold sertifikasyonuna sahip olmak için üç mimari uzmanlığı tamamlaması gerekiyor. Silver sertifikasyonunda bu uzmanlıklardan biri yeterli olurken, Premier sertifikasyonunda ya üç mimari uzmanlıktan biri ya da Cisco Express Foundation Specialization aranacak.

  • Yeniden sertifikalandırma sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için Cisco mevcut sertifikalı iş ortaklarına 16 ile 28 aylık süre tanıyacak. Ağustos 2012 ile Temmuz 2013 arasında iş ortaklarının yıldönümlerine kadar mimari uzmanlık şartı aranmayacak.

  • Sertifikaların maliyeti ve eğitim süreleri de azaltıldı. Yeni Gold sertifikasyonunun maliyeti yaklaşık 50 bin dolar azaltılırken eğitim süreleri de yüzde 25’e kadar kısaltıldı.

  • Cisco ayrıca yeniden sertifikalanma sürecini tamamlayan ilk 500 iş ortağının her birine 5 bin dolarlık Cisco Learning Credits sağlayacak.

Eğitim iş ortaklarını bekleyen yenilikler ise şöyle:

  • Cisco, Learning Partner Program’da Learning Partner Associate ve Learning Partner Specialized kategorilerinde yenilikler yaptı. Mimari odaklı olarak yapılandırılan bu kategoriler, iş ortaklarının mimari çerçevede yetkinleşmesini ve müşterilerin Cisco’nun ağa mimari yaklaşımına daha hızlı adapte olmasına katkıda bulunmasını sağlayacak.

  • Learning Partner Associate kategorisi temel teknolojilere, Learning Partner Specialized kategorisi ise mimari uzmanlıklara odaklanıyor.

  • Cisco’nun dünyadaki 1 milyonun üzerinde sertifikalı uzmanının gelişmesi ve artmasında eğitim iş ortakları kilit rol oynayacak.

  • Cisco Learning Partner Program, dünyada 130 ülkedeki 450 stratejik iş ortağıyla büyümeye devam ediyor. Eğitim iş ortakları, 300 bin global Cisco müşterisine ve çözüm ortaklarına hizmet veriyor.