Anasayfa Haber Google+ iPad uygulaması çıktı!

Google+ iPad uygulaması çıktı!

Google’ın sosyal ağı Google+ inanılmaz bir hız ile büyümeye devam ediyor. Bir aydan kısa bir sürede 25 milyon kullanıcıyı aşan sosyal ağa erişim için pratik mobil uygulamalar geliştiriliyor. Google’ın iPhone için geliştirdiği uygulama yaklaşık bir aydır kullanımda. Yeni güncelleme ile bu uygulamayı iPad üzerinde de kullanmak mümkün oluyor.

Ancak Google bu sefer işi savsaklamış durumda, zira iPad’de çalışsa bile uygulamanın boyutları iPad için ayarlanmamıoş durumda. Bu da iPad’in zoom özelliği ile çalıştırılan uygulamanın pikselli bir görünüme bürünmesine yol açıyor. Ayrıca landscape mode yani yatay ekran modunda çalışma da desteklenmiyor. Bu hızlı çözüm şimdilik idare eder ama Google’ın sadece Google+ altyapısını değil, iOS ve Android kullanan cihazların farklı ekran çözünürlükleri için Google+ uygulamasını da düzgün bir şekilde geliştirmesi gerektiğini gösteriyor.

Uygulamanın ikinci zayıf yönü ise Hangout özelliğinin bulunmaması. Grup video chat imkanı sunan Hangouts’un yerine şimdilik sadece grup chat imkanı sağlayan Huddle bulunuyor. Umarız ilerleyen sürümlerde eksik özellik kalmaz ve çözünürlük uygun şekilde yükseltilir.