Anasayfa Haber HP’den Stratejik BT Danışmanlığı

HP’den Stratejik BT Danışmanlığı

HP, BT direktörlerinin (CIO’lar) bilgi teknolojilerini kurumlarda inovasyonu, kâr artışını, büyümeyi ve rekabetçiliği artırmak amacıyla kullanmasını sağlayan yeni Stratejik BT Danışmanlığı Hizmetleri’ni duyurdu.

HP Stratejik BT Danışmanlığı Hizmetleri, profesyonel fizibilite çalışmalarıyla gerçekçi analizler sunarak BT yatırımlarını optimize ediyor, yatırımların boşa gitmesini önlüyor ve şirketlerin özel ihtiyaçlarına yönelik adrese teslim BT çözümleriyle yatırım getirisini en üst düzeye çıkarıyor.

HP bu danışmanlık hizmetlerini, 7/24 Yaşayan Kurumlar vizyonu çerçevesinde, iş geliştirme faaliyetlerinde inovasyon yoluyla büyük rol oynayan ve böylece modern iş dünyasında önemi her geçen gün artan BT Direktörleri’nin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla duyurdu.

HP Stratejik BT Danışmanlığı Hizmetleri şu avantajları sağlıyor:

—     Kurumlara özel BT stratejileri: HP şirketlerin değişen iş ihtiyaçları ve müşteri taleplerine en uygun BT çözümlerini öneriyor. HP, aynı zamanda, bu yeni teknolojilerin nasıl bir yatırım ve uygulama planıyla hayata geçirileceğine dair fizibilite çalışmaları da sunuyor.

—     Şirketlerde sürekli inovasyon: HP, eski veri merkezleriyle uyumlu olan ve bu sayede eski sistemlerin elden çıkarılmadan yeni teknolojilerle geliştirilmesini sağlayan Karma Çözümler sağlıyor. HP’nin uçtan uca Karma Çözümleri, bulut bilişimden kurumsal mimariler ve hizmet yönetimine kadar şirketlerin tüm BT ihtiyaçlarını görmek için iş faydalarına odaklanan en pratik uygulamaları sunuyor.

Global BT sektörünün duayeni Gartner Inc. analiz şirketinin araştırmaları günümüzde kurumların maddi değerinin BT yatırımları ve kapasitesine göre belirlendiğini gösteriyor.

Gartner Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ken McGee, BT direktörlerinin artan önemine ilişkin olarak şunları söyledi: “Araştırmalarımız, 2016 yılında kurumların BT direktörü seçimindeki en önem verdiği üç ölçütten birinin inovasyon çalışmaları olacağını gösteriyor. Bu eğilim, BT’nin kurumsal hedeflerin ayrılmaz bir parçası olarak büyüme ve kârlılık artışında anahtar rol üstleneceğine işaret ediyor. BT departmanlarının bu öngörüyü gerçekleştirmek için sadece kurumlara teknik destek vermek yerine, kurumsal gelişimi sağlamaya da odaklanması gerekiyor.”

HP Türkiye Teknoloji Hizmetleri Ülke Müdürü Murat Cantürk de açıklamasında şunları vurguladı: “Artan rekabet ortamında, şirketlerin BT direktörlerinden inovasyona odaklanmalarını istediğini ve bunun için de BT yatırımlarına stratejik danışmanlık yapan profesyonel çözüm ortaklarına yöneldiğini görüyoruz. İşte bu noktada HP Stratejik BT Danışmanlığı Hizmetleri, şirketlerin kurumsal hedeflerini ileri teknoloji yardımıyla gerçekleştirmesine olanak tanıyarak iş ve teknoloji arasındaki açığı kapatıyor. Bu da HP’nin her an aktif 7/24 Yaşayan Kurumlar vizyonunun ön şartını oluşturuyor.”

HP Stratejik BT Danışmanlığı Hizmetleri, BT stratejisi geliştirme ve kurumsal BT dönüşümünü tamamlama, stratejik hizmet yönetimi, sistem mimarisi tasarımı, BT ile katma değer sağlama, bulut bilişime geçiş, satın alma ve şirket evliliklerinde BT konsolidasyonu gibi çözümler sunuyor. HP Stratejik BT Danışmanlığı Hizmetleri, HP Teknoloji Danışmanlığı portföyünün bir parçasını oluşturuyor.