Anasayfa Oyun Electronic Arts Yeni Syndicate’i Resmen Duyurdu

Electronic Arts Yeni Syndicate’i Resmen Duyurdu

Syndicate şimdiki neslin pek bildiği bir isim değildir, ancak 90’lı yıllarda Bullfrog tarafından çıkarılan bu seri, orijinalliğiyle anında klasiklerin arasına girmişti. Bir süredir Electronic Arts’ın yeni bir Syndicate oyunu çıkarmayı planladığı da biliniyordu. EA bu söylentileri bugün yaptığı bir açıklamayla doğruladı. Starbreeze Studios tarafından yapılmakta olan yeni oyun, Electronic Arts tarafından 2012 yılında PC, X-Box 360 ve Playstation 3 için aynı anda piyasaya sürülecek. Ancak yeni Syndicate öncekilerden bazı farklılıklara sahip olacak.

Orijinal Syndicate serileri isometrik bakış açısıyla tasarlanmış taktik takım oyunlarıydılar. Yani oyun dünyasını tepeden görüyor ve seçtiğiniz elemanlardan oluşan ekibe kumanda ederek görevleri tamamlamaya çalışıyordunuz. Yeni oyun ise tamamen farklı bir türde yapılıyor. Miles Kilo adında bir gizli ajanı canlandıracağımız yeni oyun FPS türünde olacak. Bu değişiklik her ne kadar eski oyuncuların tepkisini çekecek olsa da, yeni neslin alıştığı oyun tarzına daha yatkın olacağı için tercih edilmiş.

Öte yandan oyun dünyasında pek değişiklik yok gibi görünüyor. Siber-punk bir gelecekte geçen senaryo, 2069 yılının önceki oyunlarda öngörülen karanlık ve acımasız havasına aynen sahip olacak. Bu yeni zamanda dünya tamamen dev çok uluslu şirketlerin oyun alanına dönüşmüştür ve bildiğimiz anlamda bir devlet kavramı da kalmamıştır. Sibernetik implantlar ve diğer teknolojilerle donanmış şirket ajanları bu yeni dünyada kol gezmekte, şirketler arasında sonu gelmeyen bir gizli savaşın askerliğini yapmaktadırlar.