Anasayfa Haber Nokia N9 Sevkiyatına Başladı!

Nokia N9 Sevkiyatına Başladı!

Nokia zor günler geçiriyor, bunu bilmeyen kalmadı. Apple ve Samsung gibi devlerin karşısına uygun modellerle çıkmakta geciktiler, ardından da üzerinde çalıştıkları işletim sistemi ve buna uygun modeller konusunda ciddi bir belirsizlik havası yarattılar. Meego gerçekte artık çok eskiyen Symbian’ın yerini alacaktı, ancak geliştirme süreci o kadar sıkıntılı geçti ki, Nokia en sonunda kurtuluşu Windows Phone işletim sistemine sığınmakta buldu.

Öte yandan her ne kadar ilk başlarda tamamen rafa kaldırdıklarını söyleseler de, Meego gerçekte gayet canlı ve şimdi N9 modeliyle birlikte resmen piyasada! Evet, uzun bir bekleyişin ardından Nokia şimdi Meego ile donanmış N9 modelinin sevkiyatına başlamış bulunuyor. İlk parti ürünler ön sipariş vermiş olan mağazalar ve servis sağlayıcılarına aktarılmış durumda, gerisi de gelecek.

N9 Meego donanım ve yazılım olarak hayli iyi bir telefon sayılıyor, ancak fiyatı da bunu yansıtıyor. Avrupa’da 16 GB modeli 480 Euro ve 64 GB modeli de 560 Euro’dan satışa girdi. Fakat fiyatından daha büyük bir sorun var, N9’u piyasada satın alacak bir yer bulmak pek kolay olmayacaktır, çünkü hayli kısıtlı sayıda ülkede satış sunuluyor.