Anasayfa Haber İnternette Magazin Boyut Atlıyor

İnternette Magazin Boyut Atlıyor

İnterneti ne için kullanıyoruz? Her sörf yapan bilimsel makaleler, teknolojik gelişmeler ya da güncel haberler aramıyor. Araştırmalara göre yapılan en popüler aramalardan bazıları magazin ağırlıklı oluyor. Filmlerde, dizilerde yani kısacası ekranlarda görülen ünlülerin hayatları, giyimleri, onları özel ve güzel yapan detaylar merak ediliyor, araştırılıyor. Bu araştırmada da elbette internet arama motorları kullanılıyor.

İnternet arama motorları bilgiye nasıl eriştiğimizi belirleyen, günümüzün en önemli bilişim araçları olarak hayatımızda çok önemli bir yer tutuyor. Geçtiğimiz yıllar zarfında Google dünya çapında varsayılan arama motoru olmayı başarsa da teknoloji dünyası hiç durmadan gelişiyor, değişiyor. Rekabet de durmuyor, Çin’de Baidu, Rusya’da Yandex gibi arama motorları kendi bölgelerinde ve kendi dillerinde büyük popülerliğe ve avantajlara sahipler.

Google’ın karşısında küresel bazda bakıldığına en ciddi rakipler Microsoft Bing ve Yahoo arama motorları oluyor. Bing durmadan gelişerek farklı özelliklere kavuşuyor. Bunun son örneği de Microsoft’un yaptığı patent başvurusu ile ortaya çıkmış durumda. Bing, geliştirdiği yeni teknoloji ile internet üzerinde ünlüler hakkında bilgi edinmeyi daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

Google, Bing ya da Yahoo üzerinden ünlüler ile ilgili aramalar yapıldığında sayısız internet sitesi, haber, blog ve galeri ile karşılaşıyoruz. Bing ise yeni geliştirdiği teknoloji ile bize ilgili internet sitelerini sunmakla kalmayacak. Bing’in amacı aranılan ünlü kişinin giydiği giysiden tutun da, ölçülerine, diğer detaylara kadar direkt olarak aranılan bilgiyi sunmak oluyor. Bing bu özelliği başarıyla geliştirip üzerine de patent başvurusu onaylanırsa, kendisini rakiplerinden ayıracak bir özelliğe daha kavuşmuş olacak.