Anasayfa Haber Yeni Xbox Ne Zaman Gelecek?

Yeni Xbox Ne Zaman Gelecek?

PlayStation 3 ve Xbox 360 zamanlarını doldurmaya başlamışken herkes konsolların yeni sürümlerinin ne zaman piyasada olacağını merak etmeye başladı. Develop-Online sitesinin haberine göre; Microsoft yeni Xbox’ı 2013 yılında piyasaya sunacak. Yine habere göre yazılım devi E3 2012’de yeni konsolu tanıtmaya hazırlanırken, Xbox kullanıcılarının yakından tanıdığı oyun Fable’ı da Lionhead firması 2013’te çıkacak konsol için şimdiden hazırlamaya başlamış durumda.

Develop-Online’ın iddiaları bununla da sınırlı değil. Siteye göre; Electronic Arts’a bağlı bir geliştirme stüdyosunda yeni Xbox konsol teknolojisinin ham hali bulunuyor. Microsoft’a bağlı oyun geliştiricisi Rare’in de daha çok yetişkinlere yönelik bir oyunu yeni Xbox için hazırladığı konuşulanlar arasında. Bütün bunlar henüz resmen onaylanmamış olmasına karşın yeni bir konsol üzerinde ve yeni konsol oyunları üzerinde çalışıyor olması kuvvetli bir ihtimal olarak ortaya çıkıyor.

Dedikodular doğruysa yeni Xbox konsolla E3 2012’de yani bir seneden de az süre içerisinde tanışabiliriz. Ancak yine de zaman konusunda ihtiyatlı olmakta fayda var, zira henüz hem Xbox 360, hem de PlayStation 3’ün sunduğu teknik imkanlar en son nesil oyunlar için yeterli görünüyor.