Anasayfa Haber Windows Phone’dan Çin Çıkartması

Windows Phone’dan Çin Çıkartması

Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone ürünleri Çin’de satışa çıkmak için neyi bekliyor? İşte Çin’in gerçekleri…

Zengin ülkeler oldukça iyi pazarlar oluşturuyor ama Çin gibi bir devi de kimse gözardı edemiyor. Oldukça pahalı ürünleriyle Apple’ın bile iştahını kabartan Çin pazarında elebtte en büyük sorun sahte ve korsan ürünler karşısında gerçek ürünlerin, resmi satışını yapabilmek ve böylece para kazanabilmek oluyor. Bunu gören batılı teknoloji devleri de çareyi Çinli ortaklarla anlaşmakta buluyor.

Microsoft daha önce Windows Phone işletim sistemine sahip cep telefonlarının Çin’de de satışa çıkacağını duyurmuştu. Perakende kanallarının ayarlanması için çalıştığını duyuran yazılım devi Microsoft, ürünlerini daha önce söz verdiği şekilde 2011’in sonunda Çin’de piyasaya çıkartamayacak.

Microsoft’un Çin’deki söz sahibi cep telefonu satıcılarından Nokia’nın yeni Lumia modelleri için bu çıkışı bekletti aktarılan söylentiler arasında. Microsoft öte yandan Lenovo, ZTE ve Huawei gibi büyük Çinli firmalarla, Çin pazarı için Windows Phone cep telefonları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.