Facebook Zaman Tüneli Gizlilik Ayarları Rehberi

Facebook Zaman Tüneli’ne geçti, peki bu yeni arayüzde gizlilik ayarlarınızı nasıl yapacaksınız? İşte sizler için adım adım Facebook’ta gizlilik rehberimiz…

Facebook’un yeni arayüzü Timeline yıllar öncesinden mesajları gün yüzüne çıkartıyor. Timeline güncellemesi yüzünden gizlilik ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor, biz de bu rehberimizde size nasıl ayarları kolayca değiştirebileceğinizi ekran görüntüleri eşliğinde anlatıyoruz.817 grey Facebook Zaman Tüneli Gizlilik Ayarları Rehberi

no images were found

Timeline ne Yapıyor?

Timeline yani Zaman Tüneli güncellemesiyle Facebook hesabınızı açtığınız günden bu yana ne yazdıysanız, ne paylaştıysanız kolayca aranıp bulunur hale geliyor. Kızgınlıkla yazdığınız ya da bugün hoşunuza gitmeyen şeyleri herkesin gözleri önüne seren yeni özelliğe karşı birkaç seçeneğiniz var:

1. Sadece Arkadaşlar…

Facebook yıllar zarfında o kadar çok arayüz ve ayar değiştirdi ki eski mesajlarınızdan hangileri halka açık görüntüleniyor, hangileri sadece arkadaşlarınız tarafından görülüyor belli değil. Geriye dönük olarak tek tek kontrol etmek yerine bu işlemi Facebook sayfasının sağ üst köşesinde, ismimizin yanındaki ok tuşuna tıklayarak, oradan Gizlilik Ayarları’na tıklayıp, açılan ekranda Eski Gönderilerinin Gizlilik Ayarlarını Kısıtla seçeneği sayesinde topluca yapabiliriz.

Zaman Tünelindeki Eski Gönderilerin Hedef Kitlesini Sınırla

Bu aracı kullanırsan, zaman tünelinde arkadaşlarının arkadaşları ile veya herkese açık paylaştığın içeriklerin gizlilik ayarı Arkadaşlar’a değişecektir. Hatırlatma: Etiketlenen kişiler ile bu kişilerin arkadaşları bu gönderileri görebilecektir.

Ayrıca gönderilerinin her birinin kendi hedef kitlesini belirleyebilirsin. Tek yapman gereken, değiştirmek istediğin gönderiye gidip farklı bir hedef kitle seçmektir.”

Burada karşımıza tekrar onay kutusu çıkacak, onayladığımızda eski gönderilerimizi sadece arkadaşlarımız görebilir hale gelecek. Artık eski gönderilerden ayarları değiştirmek istediklerimiz olursa tek tek halka açık hale getirebiliriz ancak tek tıkla bu toplu işlemi geriye alamayız. Facebook da bizi bu konuda uyarıyor.

2. Kısıtlılar Listesi

Arkadaş grubunuza kısıtlamanın ötesinde bir de Kısıtlılar Listesi oluşturarak istemediğiniz şeyleri görmelerini engelleyebilirsiniz. Bunun için Gizlilik Ayarları altında Nasıl Bağlantı Kurarsın - Tanıdığın kişilerde nasıl bağlantı kuracağını kontrol et” seçeneğine gelerek Ayarları Düzenle kutucuğuna tıklamamız gerekiyor. Burada çeşitli duvar öğelerinin herkes, sadece arkadaşlar ya da arkadaşlar ve onların arkadaşları tarafından görülmesini ayarlayabilir, duvarımızda paylaşılanları ve yapılan yorumları en alttaki “Senin zaman tünelinde başkalarının gönderilerini kimler görebilir? (Not: beğenmeler, arkadaşlıklar ve diğer bazı duvar içerikleri türleri hakkındaki haberler bu ayarlara dahil değildir.)” şıkkının yanındaki ayar kutucuğundan Özel seçeneği ile listelere ya da kişilere göre ayarlayabilirsiniz.

Gizlilik Ayarları altında Engellemeleri Yönet menüsüne geldiğinizde burada kişileri, uygulama davetlerini engelleyebileceğiniz gibi bir Kısıtlılar Listesi oluşturabilirsiniz.

3. Tek tek Düzenlemek

Facebook hesabınızda Zaman Tünelini açık her gönderinizin sağındaki kaleme tıklayarak gizlemek ya da ayarlarını değiştirmek sizin elinizde ancak bunun çok zaman alacağını unutmayın.

4. Kontrol Etmek

Facebook sayfanızı açıp ekranın sağ orta kısmında ekran görüntülerinde de gösterdiğimiz ve kırmızı kutucuk içine aldığımız kısımda Facebook profilinizi bir başkasının gözünden görme seçeneğini bulabilirsiniz. Bu sayede hesabınızın gizlilik ayarlarının istediğiniz gibi çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:
Facebook Seks Uygulaması Hızla Yayılıyor: Bang With Friends

Facebook’a Porno Akını!

Facebook Zaman Tüneli Gizlilik Ayarları Rehberi

Facebook Home Video İnceleme

Ünlülere Özel Facebook Uygulaması

Facebook hakkında bütün Technopat haberleri

  • ahmet

    arkadaşımın porofili gözükmuyor