Anasayfa Makale Yazar Köşeleri YouTube’un tadı kaçtı

YouTube’un tadı kaçtı

Evet YouTube’un tadı kaçtı! Son günlerde YouTube videolarının yüklenmediğini fark etmişsinizdir. Eskiden özellikle sık sık kullandığımız “yan sekmede yüklensin” hilesi artık hiçbir işe yaramıyor.

Bunun nedeni YouTube’un sisteminde ufak bir güncelleme yapması ve videoların arka planda yüklenmesi olayına bir son vermesi. Dev site  artık sunucu masraflarını azaltmak istiyor ve bu bağlamda belki de sonuna kadar izlemeyeceğiniz bir filmi tamamen yüklemiyor.

Şöyle ki, eskiden siz videoyu sonuna kadar izlemeyecek olsanız da videonun tamamı yükleniyordu. Fakat yeni sistem ile videonun izlediğiniz kadarı yükleniyor. Böylece videoyu yarıda kapadığınızda YouTube, yüklenmemiş kısımdan dolayı bant genişliğinden tasarruf etmiş oluyor. Aslında bu sorun ABD gibi bant genişliğinin büyük sorun olmadığı ve YouTube sunucularının bulunduğu ülkeler için gayet doğal. Fakat söz konusu internet bağlantı hızlarının halen vaat edilen hızlara ulaşamadığı ülkemiz olunca durum gerçekten sinir bozucu olabiliyor.

Sorunu çözmek için faklı yöntemler mevcut. Örneğin HTML5 test sürüşünde bu özellik kapalı gibi. Alternatif olarak Speedbit Video Accelerator da kullanılabilir.

Technopat YouTube Kanalı’na abone olun, en yeni video incelemeleri ve rehberleri kaçırmayın! Tıklayın…