Anasayfa Haber Valve Konsol Yapacak !

Valve Konsol Yapacak !

Valve yeni nesil oyun konsolu geliştirmekte olduğunu duyurdu. İşte Steam ile oyunseverlere ulaşan Valve’in oyun konsolu planları…

Son 5 yıla damgasına vurmuş oyun platformu Steam’in sahibi Valve Firması, yeni bir oyun konsolu üzerinde çalıştıklarını belirtti. Geçtiğimiz günlerde firmanın önde gelenlerinden Gabe Newell yaptığı ufak duyuruda “Piyasayı yeterli görmüyoruz. Oyunlar gün geçtikçe çoğalıyor ve kalitesi artıyor. Bu açıklığı doldurmak için donanım işine girişebiliriz” gibi ufak bir haber çıtlatmıştı. Şimdi olayın gerçek yüzü ortaya çıktı.

İlk Açıklanan Bilgiler Neler?

Ürün, Steam Box adı altında çıkacak olmasına karşın bir çok yan şirketin ortak çalışması ile ortaya çıkacak. Aynı EA Origins platformu gibi, oyunlar internetten indirilebilecek ve güncellik sağlanacak. Konsolun işletim bilgilerinin ise: Core i7 CPU, 8GB of RAM ve NVIDIA GPU gibi parçalardan oluşacağı açıklandı. Yapacakları bu yeni sistem içerisinde, Newell’ın belirttiği gibi gelişen teknoloji hesaba katılacak. Her 4-5 sene de bir genel anlamda bir donanım güncellemesine gidildiği için Steam Box, aynı masaüstü bilgisayarlar gibi ek parçalar ile yenilenebilecek. Yani takip eden yıllarda karşımıza bir Steam Box 2 ya da Steam Box 360 gibi bir ürün çıkması olası değil.

Duyuru içerisinde de bir başka yenilik olarakta oyun kontrollerinin nasıl olacağı açıklandı. Her oyuncuya göre değiştirilebilecek oldukça pratik bir oyun kumandası gelecek yıllarda oyuncuları bekliyor. Her oyun takipçisinin farklı bir oynayış tarzı olduğundan bu kontroller modifie edilebilecek ve kişiye özel kullanılır hale getirilecek. Valve şirketi bu yeni tasarımın patentini de geçtiğimiz yıllarda almıştı. Cihazın bu güzel donanımın üstüne, yetkililer bunlara ek olarak konsolun PC ve Mac üzerine, TV üzerine de rahatça bağlanabileceğini belirtti.

Bu güzel ürünün detaylı bilgileri 5 – 9 Mart arasında yapılacak Game Developers Conference‘ta ( Oyun Geliştiricileri Konferansı kısaca GDC) duyurulacağı söylentiler arasında. Ama gecikmelerden ötürü bunun yaz aylarında Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak E3 konferansına sarkabileceği de olası.

Bu oldukça yenilikçi ve oyunseverlerin kalbinde taht kurabilecek oyun konsolu için şimdilik bilgiler bunlarla sınırlı. Henüz cihaz ile alakalı bir resim düşmüş durumda değil. Önümüzde ki konferansları takip edip, Valve’in söyleyecekleri oyun ve teknoloji dünyası tarafından muhakkak yakından takip edilecektir.