Anasayfa Haber Kamp Ateşinde Telefon Şarj Edin!

Kamp Ateşinde Telefon Şarj Edin!

Elektronik cihazların gittikçe daha da küçük ve taşınabilir hale gelmesi iyi hoş ama, işin bir de enerji yanı var. En tutumlu cep telefonu ya da LED aydınlatma bile er ya da geç yeniden şarj edilmeye ihtiyaç duyacaktır. Evde ya da ofiste bu pek sorun olmayabilir. Peki ya elinizin altında elektrik prizi yoksa ne yapacaksınız?

Diyelim ki kamp yapıyorsunuz. Elinizin altında ateş yakmak için imkan var ama cihazlarınızı şarj edecek herhangi bir imkan yok. İşte bu gibi durumlarda PowerPot imdadınıza yetişecek! İki genç girişimci tarafından geliştirilen PowerPot, gerçekte içinde ısı değişimini kullanarak elektrik üreten bir katman bulunan bir kamp tenceresi. İçine su koyup ateşin üzerine oturtarak hem çorbanızı kaynatmak, hem de o esnada taşınabilir cihazlarınızı şarj etmek mümkün olabiliyor.

Tasarımcılar ürünün patentini almak için başvuruda bulunmuşlar, ancak üretmek için yeterli paraları olmadığından, çareyi son zamanlarda gittikçe daha da ünlenen Kickstarter üzerinde bir kampanya açmakta bulmuşlar. Kickstarter kampanyası başarılı olursa cihazın üç farklı modelini üretip piyasaya sürecekler. 5, 10 ve 15 Watt güç üretebilen PowerPot modelleri, sadece arada bir kampa çıkanların değil, afet ya da mahrumiyet bölgelerindeki insanların da çok işine yarayabilecek bir cihaz. Umarız başarılı olurlar ve girişimleri herkese fayda getirir, kendileri dâhil!