Anasayfa Haber Video: NEC ile Iron Man Gerçek Oluyor!

Video: NEC ile Iron Man Gerçek Oluyor!

Japon teknoloji şirketi NEC, yeni nesil etkileşimli kullanıcı arayüzü projesini ortaya çıkardı. Derinlik algılama imkanı olan hareketli bir kamera kullanıcının el hareketlerini takip ediyor. Küçük bir projeksiyon cihazı da kullanıcının ekrandan el hareketiyle aldığı dosyayı canlı olarak diğer bilgisayara atmasını gösteriyor.  NEC bu teknolojiye Ambient Interface by Real World Interaction yani Gerçek Dünya Etkileşimli Ambiyans Arayüz adını veriyor.

Bu elbette sadece bir örnek, projeksiyon bilgisayar klavyeleri, cihazlar arası fotoğraf ve dosya transferinin ötesinde verilen hareketli komutların etkilerini projeksiyon sayesinde anında gören kullanıcı bu sayede ekran başından kurtulmuş oluyor.

Yapılan işlemleri projeksiyon yardımıyla görebilen kullanıcının cep telefonu, dizüstü bilgisayar ya da başka ekranlara gereksinimi azalıyor. Bu teknolojinin uçuş kontrollerinden tunun da klima kumandasına kadar pek çok farklı alanlarda kullanılması planlanıyor. Aşağıdaki videoda NEC’in resmi teknoloji demosunu ve en aşağıdaki videoda da Iron Man filminde ünlü olan J.A.R.V.I.S. bilgisayarının holografik projeksiyon yapan ses ve el hareketleri ile kontrol edilen arayüzünü görebilirsiniz. NEC’in projeksiyonlu çalışmasından sonra Iron Man’deki gibi hologram projeksiyonlu arayüzlerin gerçek olması için sabırsızlanıyoruz.