Anasayfa Haber Nasıl Yapılır? Facebook Uygulamalarını Kaldırma ve Engelleme Rehberi

Nasıl Yapılır? Facebook Uygulamalarını Kaldırma ve Engelleme Rehberi

Facebook Uygulama Kaldirma Engelleme Silme
Facebook Uygulama Kaldirma Engelleme Silme

Facebook’ta bazen bir uygulamayı eklediğinize pişman olabilirsiniz. Böyle bir durumda uygulamayı kaldırmakla yetinmeyip engellemenizi tavsiye ediyoruz. Sonradan tekrar kullanabileceğiniz uygulamaları değil ama spam yapan, kazayla eklediğiniz Timelineson gibi eklentiler için engellemeniz gerekli. Peki ama bir uygulamayı nasıl kaldırır ve nasıl engellersiniz?

Facebook hesabınıza giriş yapın, sağ üst köşeden hesap menüsüne girin ve uygulama ayarlarına tıklayın. Açılan sayfada uygulama ayarları bölümüne tıklayın. Burada uygulama ayarlarından izin verilen seçeneğini seçtiğinizde hangi uygulamaların hesabınıza erişimi olduğunu görebilirsiniz. Burada çarpı sembolüne tıklayarak uygulamayı kaldırabilirsiniz. Ayarlar bölümünden tamamen kaldırmak istemediğiniz uygulamaların yetkilerini kısıtlayabilirsiniz ancak pek çok uygulama kendi istediği erişim izinleri olmaksızın çalışmayacağı için sakıncalı bulduklarınızı kaldırmanız daha sağlıklı olacaktır.

Uygulama engelleme seçeneği Facebook tarafından halen Uygulama Kaldırma kısmında karşımıza metin olarak çıkmasına karşın ne yazık ki uygulama sayfasının sol alt köşesindeki bölümde bulunmuyor. Daha önceden sıkça kullandığımız ve rehberlerimizde yer verdiğimiz Uygulama engelleme seçeneğinin ortadan kaybolması hakkında Facebook henüz bir açıklama yapmadı. Bu yüzden şimdilik size uygulamayı şikayet etmeyi gösteriyoruz.