Anasayfa Makale Pratik Program İndirmeden Ekrandan Video Kaydetmenin Kolay Yolu

Program İndirmeden Ekrandan Video Kaydetmenin Kolay Yolu

Screencast-o-matic ile Online Video Kayıt
Screencast-o-matic ile Online Video Kayıt
Screencast-o-matic ile Online Video Kayıt
Screencast-o-matic ile Online Video Kayıt

Bilgisayarınıza program indirip kurmadan ekrandaki görüntüleri ve sesleri kaydetmenin oldukça kolay bir yolunu sizlerle paylaşıyoruz: Screencast-o-matic!

Online bir hizmet olan Screencast-o-matic’i kullanmak için kayıt olmak ya da program kurmak gerekmiyor. İnternet sitesine girerek Start Recording tuşuna basmanız ve ardından karşınıza çıkan izin pencerelerine tıklayarak izin vermeniz yeterli. Uygulama Java temelli ve her ne kadar bir uygulama kurmasanız da bilgisayarınızda Java kurulu olması gerekiyor. Java çok küçük bir dosya indirerek kaydı birkaç saniye içerisinde başlatabilmenizi sağlıyor. Ekrana gelen pencerenin boyutunu ayarlayarak kayıt tuşu olan kırmızı düğmeye basarak kaydetmeye başlayabiliyorsunuz.

Ücretsiz sürümde en fazla 15 dakikalık videolar kaydedebiliyorsunuz ve bunu sistem sizin için ücretsiz olarak host ediyor, yani sunucusunda barındırıyor. Ücretli sürümde bir zaman sınırlaması bulunmuyor.

Ücretsiz Screencast-o-matic’te ekran görüntüsünü ve webcam’den gelen görüntüyü kaydedebiliyor, YouTube’a HD olarak yükleyebiliyor ve MP4, AVI, FLV formatlarında kaydedebiliyorsunuz.

Ücretli sürüm ek olarak Google Docs’ta yayınlama, ekran görüntüsü alma ve yayınlama, filigransız görüntü, şifre koruma, tarayıcı dışı offline kullanım, video üzerinde düzenleme araçları, script araçları, gelişmiş kayıt seçenekleri sunuyor. Ücreti yıllık 15 dolar.

Ücretli ve Ücretsiz sürümlere Bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz: Program İndirmeden Ekrandan Video Kaydetmenin Kolay Yolu Screencast-o-matic