Anasayfa Haber Google Android’i Güvenceye Aldı

Google Android’i Güvenceye Aldı

İnternet devi Google’ın Motorola Mobility’i satın alması geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana devam eden bir süreç oldu. Android cep telefonlarının başarısı devam ederken, patent davaları Google’ı ve Android’i tehlikeye sokmayı sürdürdü. Ancak sonunda satın alma tamamlanabildi, Çin yetkilileri satın almayı incelediler ve onayladılar.

Peki Google Motorola Mobility’i satın alarak ne elde etti? Cevabı basit, pek çok patent elde etti. Bu patentlerin sahibi olmak, Android’de kullanılan pek çok teknolojiye karşı açılan ve açılması muhtemel davaya karşı Google’ı ve Android’i koruyacak. Teknoloji geliştirmesine karşın patent sahipliği konusunda rakipleri karşısında bir hayli savunmasız kalan Google, yasal açıklarını kapatma imkanı buluyor.

Google’ın yaptığı ilk değişikliklerden birisi Motorola’nın CEO’su olan Sanjay Jha’nın yerine Dennis Woodside’ın atanması oldu Google’ın önemli kozlarından olan Woodside, şirketin Amerika’daki kazancını sadece üç yılda 10.8 milyar dolardan 17.5 milyar dolara çıkartmakta çok önemli bir rol oynamıştı. Bu CEO değişikliği Google’ın Motorola Mobility’i satın alarak sadece patentleri elde etmekle yetinmeyeceğini, şirket sayesinde Android’i daha da güçlendireceğini, hatta yeni şirketinin karlılığını arttırmayı istediğini gösteriyor.