Anasayfa Haber Çinliler Avusturya’yı Kopyaladı!

Çinliler Avusturya’yı Kopyaladı!

Çin endüstrisinin ciddi biçimde kopyalar üzerine kurulu olması, küresel bir espri kaynağı haline gelmiş olabilir. Ancak adamların ciddiyeti ve gayreti, herkesi korkutmaya yetecek boyutlarda! Çin tarafından en son kopyalanan şey ise bir bilgisayar ya da savaş uçağı değil, ancak tüm bir kasaba oldu!

BBC tarafından yapılan habere göre, Avusturya’nın Hallstatt kasabasının neredeyse tam bir kopyası, Çin’in Guangdong eyaletinde inşa edildi! Hallstatt kasabası Avusturya’nın dağlık bölgesinde bulunan, turizm ve tuz madenciliğiyle ünlü küçük bir yerleşim. Bu kasaba UNESCO’nun Dünya Mirası projesi kapsamında koruma altına alınmış durumda.

Ancak bu kopyalama işleminin pek de habersiz yapıldığı söylenemez. Orijinal Hallstatt kasabasının belediye başkanı tarafından onaylanan çalışma, gerçekte ciddi bir turistik proje kapsamında yapılmış. Hallstatt kasabasının özellikle Uzak Doğulu turistler tarafından ilgi gören bir bölge olması, böyle bir projenin ortaya çıkmasında rol oynamış.

Kopya Hallstatt kasabası Avusturya’daki orijinaline çok benziyor, saat kulesine kadar pek çok detay birebir inşa edilmiş. Ancak antik tuz madenlerini gezmek ya da Hallstatt gölü kıyısında demlenmek isterseniz, bunun için rotayı Avusturya’ya çevirmeniz gerekecek. Çünkü kopyasında bu kadar detay bulunmuyor. Ama zaten kopya kasabanın ana amacı da bu, orijinalinin reklamını yapabilmek!