Anasayfa Haber Microsoft’un Kasa Sıkıntısı Büyük!

Microsoft’un Kasa Sıkıntısı Büyük!

Microsoft’un Surface tableti daha üretim aşamasında sorunlarla boğuşmaya başladı.

Microsoft yeni Surface tablet bilgisayarı basına tanıttığında, pek çok iş ortağının da canını sıktı. Her ne kadar firma diğer iş ortaklarının bu tabletin gelişinden haberdar olduklarını iddia etse de, anlaşılan durum pek öyle değilmiş. HP gibi bazı büyük firmalar şimdiden Microsoft ile olan projelerinde kesintiye gitmeye başladılar. Tabii bu gelişmelerin nereye kadar gideceğini bekleyip görmek gerekecek.

Öte yandan, Microsoft’un Surface ile gerçekten de piyasada ciddi bir etki yapıp yapamayacağı ciddi bir tartışma konusu. Şirketin daha üretim aşamasında ciddi sıkıntılar yaşadığı, bu yüzden de piyasaya yeterli sayıda ürünü veremeyeceği yolunda ciddi söylentiler var. Bu sıkıntılardan en önemlisi de Surface tabletlerin kasa üretiminde yaşanan teknolojik sıkıntılar gibi görünüyor.

Surface tabletlerin kasasında VaporMG denilen özel bir alaşım kullanılıyor. Çoğu firmanın seçtiği alüminyum ya da plastik kasaların aksine, VaporMG alaşımının ana malzemesi magnezyum. Magnezyum ağırlıklı olarak deniz dibinden hasat edilen, son derece hafif bir maden. Çeşitli metallerle alaşım haline getirilerek kullanılıyor ve hafif, ısıya ve yüke dayanıklı, fiyat olarak makul ürünlerin imalatına imkan tanıyor.

Ne var ki magnezyumla çalışmak belirli bir altyapı ve tecrübe gerektiriyor, bilgisayar sektöründe çok fazla kullanılan bir malzeme olmaması da Microsoft’un potansiyel üretim ortaklarının sayısını hayli kısıtlıyor. Nitekim firma bu kasaların üretimi için pek çok üretici şirketle görüşmüş ancak hep geri çevrilmiş. 2012 sonuna dek beş milyon adet Surface üretmeyi planlayan Microsoft, en büyük üreticilerden olumsuz yanıt alınca çareyi daha az bilinen bir üreticiyle anlaşmakta bulmuş. Ne var ki adı henüz açıklanmayan bu üreticinin de VaporMG kasaları üretirken çok fazla hatalı mal çıkardığı, bu yüzden genel Surface üretiminin ciddi biçimde aksadığı söyleniyor. Bu durum Microsoft’un üretim ve pazarlama stratejisini ciddi olarak sekteye uğratabilir, Surface tabletlerin piyasada yayılmasını geciktirebilir.