Anasayfa Haber Lenovo’dan İlk Windows 8 Tablet Yakında!

Lenovo’dan İlk Windows 8 Tablet Yakında!

Windows 8 çıkış tarihi yaklaştıkça, firmalar da yeni nesil tabletlerini duyurmaya başladılar.

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8’in çıkış tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, çeşitli donanım üreticileri de bu yeni işletim sistemini kullanacak olan yeni nesil tabletlerinin duyurularını yapmaya başladılar. Çinli dev Lenovo bunlardan ilki oldu, tabii Microsoft’un kendi Surface tabletlerini saymazsanız.

Lenovo tarafından ve ThinkPad Tablet 2 adıyla piyasaya sürülecek olan yeni Windows 8 tablet, 10 inç ekran ebadına sahip olacak. Bu tablette ARM işlemci kullanılmayacağından, Windows 8 RT değil, Windows 8 Professional işletim sistemiyle donanmış olarak piyasaya sürülecek. Ancak Lenovo’nun bu tablet için seçtiği işlemci Intel’in Atom serilerinden, bu da tüketicilerin ilgisini çekmeyebilir. Intel Atom işlemciler karşımıza ilk çıktıkları Netbook günlerinden bu yana bir türlü tüketicilerin performans ihtiyacını tatmin edemediler. Windows 8 çalıştıran 10 inçlik bir tabletteki performanslarının ne olacağı ise tartışmaya çok açık bir konu.

Lenovo’nun bu yeni tabletlerinin diğer özellikleri ise, 1366×768 HD IPS çözünürlükte dokunmatik ekran, isteğe bağlı olarak 3G/4G seçeneği, NFC yongası ve micro-HDMI çıkışı gibi çeşitli unsurları kapsıyor. Cihazların kalınlığı 9,8 milimetre, ağırlıkları ise 600 gram civarında olarak bildiriliyor. Lenovo bu serileri Ekim ayında Windows 8 resmen piyasaya çıktığında, klavye ve dock istasyonu gibi aksesuarlarla birlikte satışa sunacak. Henüz kesin bir fiyat açıklanmış değil.