Anasayfa Haber Google, Motorola’yı Yeniden Şekillendiriyor!

Google, Motorola’yı Yeniden Şekillendiriyor!

Motorola Mobility bir süre önce Google tarafından satın alındığında, Motorola markasının Android eko-sistemine çok büyük katkıda bulunacağı düşünülmüştü.

Ancak Google ve Motorola tamamen farklı şarkılar çalan iki radyo gibi düşünülürse, birlikte uyum içinde çalışabilmeleri için, öncelikle radyolardan birinin ayarının değişmesi gerektiği ortaya çıkacaktır. Yani iki firmadan birinde yeniden yapılanma kaçınılmazdı. Parayı veren Google olduğuna göre, yeniden yapılanacak olan marka tabii ki Motorola olacaktı.

Nitekim bu dönüşüm artık resmen başlamış durumda. Bu bağlamda Motorola tüm dünya çapındaki boyutlarını küçültmeye hazırlanıyor. Şirketin dünyanın çeşitli ülkelerindeki 94 ofisinden yaklaşık üçte biri kapatılacak, çalışanların da beşte birine yol verilecek. İşten çıkarmalar şirketin en tepesine kadar uzanacak, yönetim kademesinde de yaklaşık yüzde 40 oranında işten çıkarma yapılması bekleniyor.

Bu küçülme sadece çalışanlar ve ofislerle de sınırlı kalmayacak. Dünya çapındaki operasyonlarını Chicago, Sunnyvale ve Beijing olmak üzere üç ana merkez etrafında toplamayı planlayan Motorola, bundan sonra her yıl piyasaya çok daha az sayıda ama çok daha rafine bir kaç ürün modeli sunmayı planlıyor. Düzinelerle farklı model sunarak müşteride kafa karışıklığı yaratmaktansa, çok daha rafine Android cihazlar üretmeyi amaçlayan firma, haliyle üretim için de çok daha az sayıda üreticiyle işbirliği yapmaya ihtiyaç duyacak. Bu da eskiden beri Motorola ile çalışan iş ortaklarından bazılarının bir müşteri kaybedeceği anlamına geliyor.

Motorola’nın bu yeni yaklaşımı piyasada ne kadar etkili olacak, tüketiciden nasıl bir tepki alacak, henüz bunları öngörmek için vakit çok erken. Ancak ne olursa olsun, Google tarafından satın alınan firmanın yeni bir döneme girdiği de artık tartışılmayacak bir gerçek.