Anasayfa Haber Google’dan Kopya İçeriğe Ağır Ceza

Google’dan Kopya İçeriğe Ağır Ceza

Google oyunun kuralını değiştirmeye hazırlanıyor. İşte kopya içerik meselesinde telif hakları adımı ve arama sonuçlarında etkilenecek olanlar…

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, telif haklarını ihlal eden içerik barındıran sitelerin aramadaki sıralamasını düşürmeye hazırlanıyor.

DMCA uyarısıyla daha önce karşılaştıysanız kastedilenin genellikle video ve müzik içeriği olduğunu anlayabilirsiniz. Televizyon programlarınıni dizilerin ve müziklerin izinsiz olarak farklı sitelerde paylaşılması yüzünden oluşan hasarlar söz konusu. Öncelikle yurtdışında geçerli olacak yenilik yasal uyarı alan siteleri etkileyecek. İçerik kaldırılması konusunda devamlı ihtar alan ve kuralları çiğnemekte ısrarcı davranan siteler bu kopya içeriklerle Google derecelendirilmesinde alt sıralara düşürülecekler.

Bu konuda pek çok farklı görüş var. Yasal içerik meselesini Google’ın kurcalamasını yanlış bulan, DMCA uyarılarının yanlış kullanımlarının da olduğunu savunan pek çok kişi ve kurum mevcut. Konu hakkında ciddi endişeler mevcut zira Google’ın bunu yapacak hukuki bir dayanağı olup olmadığı sorgulanıyor. Farklı fikir ve görüşler öne sürülürken önümüzdeki günlerde tartışmalar uzayacak gibi görünüyor.