Anasayfa Haber Lenovo IdeaPad Yoga: Katlanabilir Ekran!

Lenovo IdeaPad Yoga: Katlanabilir Ekran!

Lenovo’nun ilk Windows 8 işletim sistemi kullanan tablet bilgisayarı Yoga yolda. Lenovo IdeaPad Yoga bir tablet ve dizüstü bilgisayar hibriti olarak CES’te tanıtılmıştı. Yoga’nın özellikleri genel anlamıyla etkileyici: Süper ince, 13.1 inçlik ekranı dönerek ürünü bir tablet haline getirmeye yarıyor. 256 GB SSD ve 8GB RAM ile son derece yüksek depolama kapasitesi sunuyor. 1.47 kilogram ağırlığındaki tablet devamlı elde tutmak için ağır olsa da 16.9 mm inceliğiyle ve açık halinde bir dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilmesiyle gerçekten esnek bir ürün olacak.

Ekim ayında Windows 8’in çıkışını takiben piyasaya çıkması beklenen tablet hakkında yeni gelişmeler var. Daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz üzere Windows 8 tabletler ve Windows 8 işletim sisteminin kendisi iki tür olacak: Intel işlemcili ve ARM işlemcili ürünler. Lenovo Yoga’nın da hem Intel, hem ARM sürümlerinin çıkacağı konuşuluyor.

Peki Lenovo IdeaPad Yoga’da ARM ve Intel farkı son tüketici için ne olacak? ARM sürümü daha az enerji tüketerek daha uzun batarya ömrü sunacak. Intel işlemcili modeller ise daha ok güç sunacak; işte bu kadar basit.