Anasayfa Haber IEEE Yeni 802.3 Ethernet Standardını Onayladı

IEEE Yeni 802.3 Ethernet Standardını Onayladı

IEEE
IEEE
IEEE
IEEE

Standartlar konusunda yetkili kurum olan IEEE, yeni kablolu ethernet bağlantı standardı olan 802.3’ün onaylandığını duyurdu. Yeni standart daha önceki çalışmaların yeni amaçlarla geliştirilmesiyle geleceğe hazır hale getirildi…

Yeni IEEE 802.3 Revision IEEE Standards Association tarafından yeni teknik güncellemeler ve geriye dönük uyumluluk konusunda gözden geçirilerek onaylandı. 802.3 arayüz ethernet standardının bir önceki tam gözden geçirmesi 2008 yılında gerçekleşmişti.

Nedir bu 802.3 Standardı?

Bu standart neredeyse bütün bilgisayarlarda bulunan ethernet yuvasının bağlantı standardıdır. Bu portun teknolojisindeki güncellemeler, bütün cihazların uyumlu bir şekilde bağlanabilmesi için standartlara bağlı olmak zorundadır. Bu konuda yetkili kurum olan IEEE, kendisine gelen istekleri değerlendirir, yapılan çalışmaları kontrol eder ve uyumluluğun, geleceğe dönük özelliklerin kalitesinden emin olduktan sonra onaylar.

Yenilenen 802.3 standardı, eski 802.3 standardıyla uyumlu olacak. Yeni ürünlerde gelecek olan bağlantılar 10 Gbit/s Ethernet Passive Optical Network (EPON) uyumluluğuna, enerji verimliliğine ve 40 Gbit/s ve 100 Gbit/s hızlara imkan tanıyacak.

Enhanced 802.3 Standard Definition Document yani Geliştirilmiş 802.3 Standart Tanım Belgesi de yakında IEEE Standards Store üzerinde satışa sunulacak.