Anasayfa Haber Mark Zuckerberg: “HTML5 Pişmanlıktır”

Mark Zuckerberg: “HTML5 Pişmanlıktır”

HTML5
HTML5
HTML5
HTML5

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, HTML5’ten pişman olduğunu itiraf etti. Şirketin Android uygulamasında HTML5 seçiminin yanlış olduğunu itiraf ettiğini belirten Zuckerberg, bunu bir hata olarak görmesinin sebebini de açıkladı…

Mark Zuckerberg  Facebook adına yaptığı HTML5 açıklamasında “Şirket olarak doğal Android kodu yerine HTML5’i tercih etmek ve HTML5’e çok güvenmek en büyük hatamız oldu. Bu yüzden iki yıl kaybettik” dedi. HTML5 ile geliştirilen Facebook Android uygulamasının bekleneni veremediğini belirten Zuckerberg, Android için özel geliştirilen yeni uygulamanın sorunları çözeceğini aktardı.

Facebook geçtiğimiz günlerde ciddi performans sorunları yaşayan iOS ve Android için Facebook uygulamasını güncellemişti. Mobil alanda Facebook kullanımının bu kadar yaygınlaşacağını da hesaba katamayan sosyal ağ devi şirket, borsada bedelini ağır ödediği hatalarını düzeltmek için çalışıyor. Zuckerberg’e göre Android uygulamasının hazırlanma aşamasında olan yeni sürümü Android için özel olarak kodlanacak ve performansı çok daha iyi olacak.

Facebook 5.0 iOS ve Android için Güncellendi !