Anasayfa Haber Leica’nın M ve M-E Fotoğraf Makinaları

Leica’nın M ve M-E Fotoğraf Makinaları

Leica M Modeli'nde R serisinin Lensleri kullanılabiliyor.
Leica M Modeli’nde R serisinin Lensleri kullanılabiliyor.

Lecia’nın yeni modeli M serisinde eski lensler kullanılabiliyor.

Eski görünümdeki fotoğraf makinalarını modern modeller olarak sunan Leica’nın M ve M-E modelleri hakkında detaylı bilgiler ortaya çıktı. Yeni gelen haberlere göre Lecia M modeli’nin 24 Megapiksellik bir kamerası olacak. 200’e 6400 film hızı olacak cihazın Full HD(1080P) video çekim olanağı da mevcut.

Maestro lensler işin ağır kısmını yaparken kum ve su damlalarına karşı korumalı olacak. Arka ekran üzerinde bulunan Gorilla filtre sayesinde çizilmelere ve ezilmelere karşı önlem alınmış. Lecia M, 3-inch başına 920.000 dot display sağlıyor.

Bu teknik bilgilerin yanında Leica M modelini daha enteresan kılan bir başka özellik var. M serisi lenslerin yanı sıra klasik R serisi lensler de makina üzerinde kullanılabiliyor. Ancak bunun için Leica firması tarafından çıkarılmış bir aparata ihtiyaç var.

Bir alt model olan Leica M-E'de video çekimi yok.
Bir alt model olan Leica M-E’de video çekimi yok.

Bir alt model olan M-E’nin ise 18 Megapiksellik bir kamerası var. Video çekemeyen M-E 160’a 2500 film hızına sahip. Bu model 2.5-inch başına 230.000 dot display sağlıyor.

M-E’nin 5,450 Dolar olacağı tahmin ediliyor. Üst modelinin ise 2013’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkması ve 7.000 Dolar civarında olacağı ön görülüyor.