Anasayfa Haber Mobil Facebook Reklamları Başlıyor!

Mobil Facebook Reklamları Başlıyor!

Facebook Mobil Reklam Sistemi Hayata Geçiyor
Facebook Mobil Reklam Sistemi Hayata Geçiyor
Facebook Mobil Reklam Sistemi Hayata Geçiyor
Facebook Mobil Reklam Sistemi Hayata Geçiyor

Mobil Facebook reklamları başlıyor, hem de sadece Facebook üzerinde değil, başka site ve uygulamalarda da! İşte yayıncıları ve reklamcıları yakından ilgilendiren yeni sistem hakkında ilk bilgiler…

Facebook mobil kullanıcılar yüzünden kaybettiği reklam kazancını ve daha fazlasını almak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bunun sonucunda ortaya çıkan çözüm, sadece Facebook üzerinde değil, başka siteler ve uygulamalar üzerinde de reklam gösterimi yapacak yepyeni bir sistem oldu.

Beta’sı başlayan yeni Facebook reklam ağı aslında Google reklam sistemi gibi, zira sosyal ağın interneti Facebook’un içerisine taşıyamayacağı belli oldu. Bu yüzden Facebook kendisi dışında sitelerde de reklam gösteriminden pay almayı hedefliyor. Kullanıcı verileriyle reklamları yönlendirmeyi sürdürecek olan Facebook, kendi sitesi haricinde kullanıcı isimlerini ve yüzlerini gösteren sosyal reklam modelini kullanmayacak. Bunun yerine kullanıcı ilgi alanlarının takibiyle yetinecek. Kullanıcı biyografisine ve sosyal verilere bakarak Facebook mobil uygulaması ve Facebook ile giriş yapılan mobil siteler üzerinde reklam gösterimi yapacak.

Facebook Dışında Facebook Reklamları Devri

Aslına bakılırsa mobil sistemden önce Facebook-Zynga ortaklığında bir deneme yapılmıştı. Zynga sitesi üzerinde de Facebook reklamları gösterilmişti ancak iki şirket arasındaki reklam anlaşmasının detayları ve parayı nasıl paylaştıkları açıklanmamıştı. Yeni beta sistemi yayıncılara nasıl açılacak, şartlar nasıl olacak henüz belli olmamasına karşın reklam sistemi ile ilgili ilk bilgi, fiyatlandırmanın reklam alanı için otomatik açık arttırma şeklinde olacağını gösteriyor. Reklam fiyatları arasında en yüksek fiyatlar reklam alanını ilk olarak alırken, düşük fiyatlı reklamlar ancak gösterim kalırsa gösterilecek. Sistem otomatik olarak fiyatlara göre reklam yerleştirmesi yapacak. Bu, hali hazırda kullanılan fiyatlandırma sistemiyle aynı prensiple çalışıyor.

Kısacası artık Facebook reklamları mobil yayıncılık yapan yayıncıları, reklam verenleri, reklam ticareti yapan sistemleri ve kişileri de daha yakından ilgilendirecek. Bu reklam sisteminin Google reklamları ile rekabet edip edemeyeceğini ise zaman gösterecek. Technopat olarak henüz beta aşamasındaki Facebook Mobil Reklam Ağı ile ilgili gelişmeleri size aktarmayı sürdüreceğiz.