Anasayfa Haber ASUS Yeni Dünya Rekorlarına Aday!

ASUS Yeni Dünya Rekorlarına Aday!


AMD HD 7970 GHz Edition GPU’su VGA Hotwire volt aşırtma özelliği ve gelişmiş GPU Tweak hız aşırtma yazılımıyla buluştu

Diğer bütün AMD-tabanlı ekran kartlarından daha hızlı olan ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition, oyun meraklıları ile overclock tutkunları için en üst noktada grafik performansı ve hız aşırtma potansiyeli sunuyor. Özenle seçilip 1100 MHz’e overlock edilmiş GPU’su, voltaj artırımı sağlayan VGA Hotwire ve Tweaklt aracılığıyla daha yüksek değerlere ulaştırılabiliyor. TweakIt sayesinde ayrıca tek tuşla yüzde 100 fan hız aktivasyonu yapılabiliyor. Güç beslemesi 20-fazlı bir yapıdan oluşan kart, DIGI+ VRM ve Süper Alaşım Gücü bileşenlerle destekleniyor. MATRIX HD 7970 GHz Edition için yenilenen ASUS GPU Tweak uygulaması, artık GPU yük kalibrasyonu ve VRM hız aşırtması sunuyor. Standart ve Platinum modeller halinde satışa sunulan kartla birlikte ayrıca Diablo III mousepad de veriliyor.MATRIX HD 7970 GHz Edition, ASUS’un GPU teknolojisinden azami ölçüde faydalanması konusunda da AMD’den son derece olumlu geribildirimler almış durumda.


AMD Graphics’in İkinci Başkanı ve Genel Müdürü Matt Skynner 
şunları söylüyor: “ASUS’un ROG serisi ürünleri, özel bir oyun ve performans sınıfına işaret ediyor. Benzer şekilde, AMD Radeon HD 7970 ekran kartlarının oyun tutkunlarına özel olarak sunduğu performans, tek GPU ile oyun deneyiminin zirvesini gözler önüne seriyor. ASUS ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition modelinin, oyun tutkunlarına hitap eden ROG markası için mükemmel bir ürün olduğunu ve seçkin bir grafik performansı sunduğunu düşünüyoruz.”ASUS Ekran Kartları İş Birimi Genel Müdürü Kent Chien ise şunları ekliyor: “ROG MATRIX, performanstan ödün vermeyen bir ruhu temsil ediyor. MATRIX kartları, her nesil için mevcut en hızlı GPU’larla oluşturduk; bu örnekte, AMD’nin HD 7970 GHz Edition modeli GPU’sunu muhteşem ASUS yenilikleriyle birlikte kullanıyoruz. ROG MATRIX HD 7970 GHz Edition modelinin performansı ile yeni dünya rekorları kırmaya hazır olduğuna inanıyoruz.”TOP sürüm: AMD HD 7970 GHz Edition modeli GPU’lar yeni dünya rekorları kıracak

ROG’un ileri teknolojiden daha fazla yararlanma yaklaşımına sadık biçimde, MATRIX HD 7970, AMD HD 7970 28nm GPU’lar arasından en iyisini kullanıyor ve aşırı ısınma ile ağır yük denemeleri dahil ASUS TOP sürecine benzer şekilde titiz bir seçimle belirleniyor. Fabrika çıkışlı olarak 1100MHz frekansına ayarlı olarak gelen kart, referans model HD 7970 kartlarla kıyaslandığında 175MHz’lik bir frekans kazanımı sunuyor. MATRIX HD 7970 GHz Edition, halihazırda AMD teknolojisini temel alan en hızlı, en yüksek kapasiteye sahip ekran kartı ve her DirectX® 11 oyununun, tamamen akıcı bir performansla ve 1080p ve daha yüksek çözünürlüklerde ultra ayarlanmış detaylarla oynanabilmesini sağlıyor. Ayrıca, tek bir MATRIX HD 7970 GHz Edition, AMD Eyefinity™ teknolojisiyle altı ekranı destekleyebilecek güce ve dörtlü DisplayPort bağlantısına sahip.

VGA Hotwire: erişilebilir donanım-seviyesinde volt aşırtma ile kontrol kullanıcıda!

VGA Hotwire, MATRIX HD 7970 GHz Edition üstünde daha kolay elle voltaj değişimlerine imkân tanıyor; karmaşık ve riskli lehimleme ihtiyacını ortadan kaldırarak overclock sürecini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, uyumlu ROG anakartların üstündeki özel başlıkların kablolarını MATRIX HD 7970 GHz Edition üstündeki VGA Hotwire bağlantılarına takabiliyorlar; böylece çeşitli arayüzler sayesinde doğrudan donanım seviyesinde voltaj değişimleri mümkün hale geliyor. MATRIX HD 7970 GHz Edition modelinin daha geniş voltaj modülasyon aralığına sahip olması için yenilenen muhteşem Tweaklt, sadece + ve – tuşlarına basarak voltaj ayarında hızlı değişim yapma imkanı veriyor. Dahası Tweaklt, çifte 100mm fanların anında yüksek devirde çalışmasını destekliyor. Kullanıcılar bir tuşla en iyi hava akışı ve ani soğutma için fanları yüzde 100 hızda çalıştırabiliyor. Bu, hız aşırtma ve karşılaştırma senaryoları için son derece kullanışlı bir özellik. Tüm bunlara ek olarak bir ayar profilinin istikrarsız görünmesi durumunda hemen varsayılan ayarları devreye sokan bir hız aşırtma güvenlik modu da kartın bir başka özelliği. Bu özellik ile daha bilgilendirici ve güvenli overclock sağlamak için rahatlıkla görülen bir yük gösterge LED’i de kartın üzerinde mevcut.

Süper Alaşım Gücü ile DIGI+ VRM: daha güçlü bir çıkış, ekstra dayanıklılık ve daha uzun ömür

MATRIX HD 7970 GHz Edition’da yer alan devasa 20-fazlı güç beslemesi, deneysel performans ayarı için çok geniş imkânlar sağlıyor. DIGI+ VRM dijital voltaj ayarlama tasarımı, hız aşırtma yeteneğinin kesinliğini artırıyor ki bu da sertleştirilmiş Süper Alaşım Gücü kapasitörleri, bobinler ve MOSFET’lerin kullanılmasıyla daha fazla desteklenmiş oluyor. Dayanıklılığı, elektrik çıkışını ve kartın genel ömrünü artıran özel formüle edilmiş malzemelerin kullanılması sayesinde kart daha büyük bir strese ve ısıya dayanabiliyor. Bu tasarım ayrıca, çok daha sıradan referans kartların aksine, can sıkıcı bobin vızıltı gürültüsünü elimine ediyor. Tüm bunlar en iyi hız aşırtma potansiyelini ve deneyimini daha kesin hale getiriyor.

GPU Tweak: dünyanın ilk dört-odaklı hız aşırtma yazılımı

MATRIX HD 7970 GHz Edition için GPU Tweak özelliği daha da geliştirilerek, dünyanın ilk dört-odaklı hız aşırtma aracı sayesinde kartın gücünden daha iyi istifade edilebilir oldu. Uyumlu yazılım arayüzüyle GPU Tweak, derin GPU, video belleği, voltaj ve fan hız ayarlamalarını mümkün kılıyor. Bu yeni model, VRM hız aşırtma ve yük kalibrasyonu ekliyor ve bu sayede hız aşırtmacıların ile yeni dünya rekorları kırabilmeleri için önünü açıyor. Bu, tüm deneyim seviyelerindeki kullanıcılar için gerçek performans iyileştirmesini garanti eden, şimdiye kadarki en eksiksiz GPU Tweak.