Anasayfa Haber Google Chromebook Offline Olarak da Kullanılabilecek

Google Chromebook Offline Olarak da Kullanılabilecek

Chromebook, Chrome İşletim Sistemi ile Bulut-Tabanlı bir kullanım sağlıyor.
Chromebook, Chrome İşletim Sistemi ile Bulut-Tabanlı bir kullanım sağlıyor.
Chromebook, Chrome İşletim Sistemi ile Bulut-Tabanlı bir kullanım sağlıyor.
Chromebook, Chrome İşletim Sistemi ile Bulut-Tabanlı bir kullanım sağlıyor.

Chromebook’un bulut-tabanlı olması bir çok kullanıcıyı internete bağlı kalma zorunluluğunun olduğunu düşündürse de yeni versiyonu hiç öyle değil.

Chromebook’un performans açısından pek fazla işlev gösterememesi, cihazın kullanıcı yelpazesini zaten daraltıyor. Bir de üzerine online olarak çalışması, internet olmayan yerlerde laptopu daha da kullanışsız hale sokuyor.

Bulut-tabanlı çalışması Chromebook’un en önemli özelliklerden birisi. Bir çok uygulama için sürekli olarak internete bağlı kalınması gerekiyor. Ancak internet kapatıldığında ya da internete ulaşılamadığında cihazın işlevini yitirdiği düşünülüyordu. Yapılan düzenlemeler ile Chromebook artık offline olarak çalışabiliyor.

Gmail ile önceden gelmiş mailler kontrol edilebiliyor. Gönderilecek mailler ise önceden hazırlanabiliyor. Bu işlemler yapıldıktan sonra internete girilen ilk anda yapılan tüm hareketler işleme geçiyor. Aynı şey Google Drive içinde geçerli. Dökümanlar incelenebiliyor, pdf dosyaları düzenlenebiliyor sonrasında internete bağlanılan ilk anda bilgiler eşleniyor.

Chrome Web Store'da Offline olarak çalışan uygulamalardan bir kaçı.
Chrome Web Store’da Offline olarak çalışan uygulamalardan bir kaçı.

Chrome Web Store’da bulunan uygulamalar kullanıcıların çok işine yarıyor. Ancak offline haldeyken bunları kullanamamak gibi bir durum söz konusu değil. Bir kaç belirli uygulama dışında, Web Store’da bulunan hemen hemen tüm uygulamalar kullanılabiliyor. Elbette bu yazılımların daha önceden Chromebook’ta aktif edilmiş olması gerekiyor. Sadece yazılımlar değil oyunlarda offline olarak oynanabiliyor.

Gmail, Google Drive ve Web Store haricinde Chromebook’un SD çıkışlarının olması lokal olarak cihaza yükleme yapabilme imkanı tanıyor. Yani müzik dinleyebilme, film ya da dizi izleyebilme olanakları da mevcut.

Google, Chrome İşletim Sistemi ile bir çok kullanıcının her an internete ulaşamayacağını öğrendi. Buna yönelik çalışmalar ile Chromebook daha kullanışlı hale getirilebilir.