Anasayfa Haber Diziport Kapatıldı, Sırada Diğer Dizi Siteleri Var!

Diziport Kapatıldı, Sırada Diğer Dizi Siteleri Var!

Digiturk
Digiturk
Digiturk
Digiturk

Diziport’un kapanmasının arkasındaki sebep bugün resmen ortaya çıktı. Dahası sırada diğer dizi siteleri var! İşte önemli basın açıklaması…

Türk insanının artık televizyon kadar önemli bir ekranı var: İnternet. Dizi siteleri de Türkiye’de dizi tüketiminin önemli bir kısmını oluşturmaya başlamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde kapanan Diziport pek çok soru işaretine sebep oldu. Şimdi, Digiturk’un basıl açıklamasıyla sebebi ortaya çıktı. Korsan içerik yüzünden açılan dava, Diziport’u kapattırdı, sırada ise diğer dizi siteleri var! Ceza sonradan para cezasına dönüştürüldü ancak bu cezalar böyle giderse ne Diziport ne de diğer dizi sitelerinin ömrü uzun olmayacak gibi görünüyor.

İşte Digiturk’un basın açıklaması:

Korsan yayıncılık ile mücadele devam ediyor!

Dijital platform dünyasında ilklerin yaratıcısı Digiturk, üyelerini, televizyon izleme deneyimini geliştiren zengin içerikler ve en yeni teknolojiler ile buluştururken; Türkiye ekonomisinde vergi ve iş gücü kaybına sebep olan korsan yayıncılıkla mücadele de devam ediyor.

Diziport.com internet sitesi, yürüttüğü korsan yayıncılık nedeniyle Twentieth Century Fox Corporation tarafından açılan dava sonucunda ceza aldı. Yargı önüne çıkan Diziport.com site sahipleri, 3. Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi 2012/234 E. sayılı dosya kapsamında yürütülen dava sonucunda 5846 sayılı yasanın 71/1 maddesinin 5728 Sayılı yasa ile değiştirilmiş şekli kapsamında para cezası aldı.

Korsan yayın yapan siteler, Türk ekonomisi ve halkını olumsuz etkiliyor

Diziport.com aleyhine sonuçlanan dava, televizyon içeriklerinin lisanssız yayımlarının Türk kanunları tarafından illegal bir suç olarak kabul edildiğinin kanıtı niteliğinde. Yabancı dizileri takip etmek isteyen izleyicilerin de bu kanun dışı siteleri desteklememesi büyük önem taşıyor.  Bu sitelerin kullanım ile desteklenmesi, yasal olarak görev yapan Türk şirketlerinin yanı sıra iş gücü ve vergi kaybı doğrultusunda Türk ekonomisine de zarar veriyor. İllegal yayın yapan siteler ayrıca, tıpkı diziport.com örneğinde olduğu gibi, Türk mahkemeleri tarafından yapılacak müdahaleler ile içerikleri kaldırabileceğinden güvenilir bir kaynak olmaktan çok uzak.

Yabancı diziler yalnızca 48 saat sonra Digiturk ekranlarında

Değişen izleme alışkanlıkları, uluslararası trendler ve kullanıcıların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda teknolojik altyapısına yaptığı yatırımları her geçen gün artıran Digiturk, sunduğu içerik ile de lider konumunu sürdürüyor. Her türlü zevke hitap eden dizi ve film kanalları üzerinden zengin içeriği izleyiciler ile buluşturan Digiturk ekranları, her 15 dakikada bir yeni bir filme ev sahipliği yapıyor. Dünya film endüstrisinin nabzını tutan 7 büyük Hollywood stüdyosunun 6’sı ile gerçekleştirilen münhasır anlaşmalar doğrultusunda her ay 1000’e yakın film yayınlanan Digiturk ekranlarında, en popüler yabancı dizileri yurtdışında yayınlandıktan yalnızca 48 saat sonra izlemek mümkün.

Digiturk basın açıklamasını tırnak içerisinde paylaştık. Siz ne düşünüyorsunuz? Digiturk ve benzeri TV abonelik sistemleri yeterli mi, yoksa online dizi yayınında yasal alternatifler sunulması mı gerekiyor?