Anasayfa Haber HP İstemiyor, Lenovo Saldırıyor!

HP İstemiyor, Lenovo Saldırıyor!

Windows 8 telefon ve tabletlerin piyasaya çıkmaya başlaması, farklı firmaların bakış açılarını da netleştirdi.

Dünyanın en büyük PC üretisi konumunda olan HP, 2011 yılında kendi tabletlerini ve mobil işletim sistemini çöpe attığından bu yana, mobil pazarında hiçbir varlık gösteremedi. İşin ilginç tarafı tüm HP yönetimi bunun ciddi bir hata olduğunu düşünüyor gibi görünüyor. Ancak yine de yaptıkları açıklamalar, 2014 yılından önce bu pazara sunabilecekleri herhangi bir ürünün mevcut olmadığı yönünde odaklanıyor.

İşin daha da ilginç yanı, HP’nin Windows 8 hakkında pek de olumlu bir bakış açısına sahip olmamaları. Microsoft ile eskiden beri iş ortaklığı bulunan HP, Windows 8’in mobil işletim sistemi olarak çok büyük bir yankı uyandırmayacağı kanısında. HP yöneticilerine göre Windows 8 piyasadan çok yüksek bir ilgi görmeyecek, kullanıcılar arasında çok fazla yayılmayacak. Ancak zaten her halükarda HP’nin Windows 8 çalıştıracak herhangi bir mobil ürünü, en azından şimdilik bulunmuyor.

Öte yandan, bir Çin markası olarak HP’nin tahtına oynayan Lenovo’nun stratejisi tamamen ters yönde gelişiyor gibi görünüyor. Dizüstü modelleriyle tüm dünyada adından söz ettiren ve çok ciddi satış rakamları yakalayan Lenovo, mobil platformları da kesinlikle boş bırakmıyor. Halen Çin pazarındaki bir numaralı akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Lenovo, ürünlerini yavaştan Hindistan, Filipinler ve Rusya gibi diğer büyük pazarlara da sokmaya başladı.

Çok yakında Avrupa pazarına da girecek olan Lenovo, bu pazar için Windows 8 işletim sistemli telefonlar hazırladıklarını ve Intel ile birlikte hareket ettiklerini söylüyor. Windows 8’in piyasada yaygın hale gelmesini zaman alacağını, bunun için Microsoft’un hayli çaba sarf etmesi gerekeceğini düşündüklerini saklamayan Lenovo yöneticileri, herşeye rağmen ümitli görünüyorlar. Her halükarda Lenovo yöneticilerinin HP gibi kendilerini mobil pazarından çekerek değil, aksine pazara yüklenerek para kazanılabileceğini düşündükleri ortada. Öte yandan herkes bu pazara yüklenirken ve tüketicilerin mobil cihazlara olan açlığı giderilmekten çok uzak iken, HP’nin daha bir kaç sene bu pazarda hiç bir varlık göstermeyecek olması, çoğu uzmana göre şirketin geleceği için pek de iyi bir işaret olarak algılanmıyor.