Anasayfa Makale HD Videoları Ekran Kartı Kullanarak Oynatma

HD Videoları Ekran Kartı Kullanarak Oynatma

DXVA devrede olduğunda Media Player Classic Home Cinema'nın sağ alt köşesinde DXVA ibaresini görmeniz gerek.

Yüksek çözünürlüklü videoları ekran kartının gücünden yararlanarak oynatın ve işlemci kullanımını düşürün.

Ekran kartları performans konusunda işlemcileri çoktan geride bıraktı. Dört çekirdekli işlemciler yanında 512 çekirdekle gelen ekran kartları, sadece oyun oynamak değil, şifre kırmak ve video oynatmak için de kullanılıyor. Ekran kartlarını daha etkili bir biçimde kullanmanın bir başka yolu da HD videoları çözdürme işini bu kartlara yüklemek. Özellikle de eski ve yavaş sistemlerde güncel bir ekran kartı sürücüsü ve güncel DirectX sonrasında kuracağınız K-Lite Mega Codec Pack ile HD videolardaki takılmanın önüne geçebilirsiniz.

HD videoları ekran kartı kullanarak izlemenin arka planında yatan teknoloji DXVA, yani DirectX Video Acceleration olarak geçiyor. DirectX Video Hızlandırma, H.264 (aynı zamanda X.264) ve VC-1 codec ile kodlanmış videoların ekran kartı kullanılarak çözümlenmesini sağlıyor. Bu da işlemciye yük binmesini engelleyerek videoların grafik işlemci ile (GPU) takılmadan oynatılmasını sağlıyor. Bu özelliği devreye sokmak için K-Lite Mega Codec Pack kurulumunda ufak bir ayar yapmak gerekiyor.

DXVA devrede olduğunda Media Player Classic Home Cinema'nın sağ alt köşesinde DXVA ibaresini görmeniz gerek.
DXVA devrede olduğunda Media Player Classic Home Cinema’nın sol alt köşesinde DXVA ibaresini görmeniz gerek.

Hazırladığımız bu video rehber ile hem K-Lite Mega Codec Pack kurulumunu görebilir, hem de DXVA teknolojisini nasıl devreye sokacağınızı öğrenebilirsiniz.