Anasayfa Haber Crysis 3 Beta’da İki Katına Kadar Performans Artışı!

Crysis 3 Beta’da İki Katına Kadar Performans Artışı!

AMD-CatalystCrysis 3 Beta için AMD’nin Catalyst 13.2 Beta sürücüsünün sağladığı performans artışı beklenilenden çok daha yüksek oldu.

Crysis 3’ün birkaç gün önce başlayan çok oyunculu beta süreciyle birlikte yeni nanosuit’ini kuşanan herkes, eşsiz görselliğe sahip Crysis dünyasına adımını attı. Ancak oyunun beta sürecinde olması nedeniyle yeterince geliştirilmemiş optimizasyonu, oyuncuların düşük performans şikayetçisi olmalarına şimdiden yetti bile.

Durumun farkında olan ekran kartı üreticileri, betanın yayınlanmasının hemen ardından alel acele kendi “beta” ekran kartı sürücülerini yayınladı. Crysis 3 betası için AMD %15’e kadar, Nvidia ise %35’e kadar daha fazla performans vaat etse de, ilginç bir biçimde yeni AMD sürücüsünün sağladığı performans artışı beklenilenden çok daha yüksek oldu!

Genel kullanıcı yorumlarına bakarsak Nvidia’nın yayınladığı sürücülerin, oyunculara FPS bazında pek bir yarar sağlamadığına tanık oluyoruz. Ancak AMD kullanıcılarının tarafında ise durum bambaşka. Zira AMD kullanıcılarının çoğu, yeni sürücü ile vaat edilen %15 performans artışından çok daha fazlasını, hatta bazıları %100’e kadar performans artışı elde ettiklerini dile getiriyor.

AMD’nin sitesinde bile, MSAA özelliğinin yüksek derecede etkin olduğu durumlarda %15’e kadar performans artışı vaat edilirken oyuncuların %100’e kadar performans artışı yaşamaları akıllara iki ayrı olasılık getiriyor.Ya AMD işini Nvidia’dan çok daha iyi yapıyor ya da daha düşük bir olasılıkla Crytek, Nvidia kullancılarını sinirden köpürtüp kendine küstürmek uğruna AMD ile “uç noktada” bazı anlaşmalar yapmış.

Sonuç olarak AMD çok iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor ve AMD ekran kartı kullanıcılarına ise, Crysis 3’ün tadına varmak kalıyor. Siz de AMD ekran kartı kullanıyorsanız, son sürücüyle ilgili ayrıntıların bulunduğu habere ve indirme bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz.

Raşit Arslan