Anasayfa Makale Video Rehber: Age of Empires II’yi Windows 8’de çalıştırma

Video Rehber: Age of Empires II’yi Windows 8’de çalıştırma

Dünyanın en iyi strateji oyunları arasında yer alan Age of Empires II’yi, Windows 8 64 Bit’te çalıştırın.

Age of Empires II şüphesiz herkesin çocukluğunda bir defa oynadığı bir oyun. 24 Ağustos 2000 yılında raflardaki yerini alan bu oyundan sonra Microsoft çok sayıda işletim sistemi çıkardı. Oyunun çıkışından bu yana piyasaya sürülen 6 işletim sistemi, Age of Empires II’nin puyumluluk konusunda pes etmesine neden oldu. En son Aero arabirimini kullanan Vista ve Windows 7 ile birlikte oyunda yeşil çim sorunu oyuncuları çok rahatsız ediyordu.

Fakat tüm bu sorunlar ve oyunun kaderi, 28 Aralık 2012’de piyasaya çıkan Forgotten Empires eklentisi ile değişti. Age of Empires II: The Conquerors üzerine kurulan eklenti sayesinde oyun artık Windows 8’de dahi sorunsuz çalışıyor.

Forgottenempires.net adresinde kendi sitesi olan eklenti halen geliştirilmekte. Eklenti sayesinde oyunun bütün uyumluluk sorunları kalkmakla bitmedi, aynı zamanda oyuna sınırsız çözünürlük desteği de geldi. Böylece oyunu Full HD çözünürlükte dehi sorunsuz oynayabiliyorsunuz.

Biz de sizler için oyunu Windows 8 64 Bit işletim sistemimize kurup çalıştırdık ve sorunsuz bir deneyim için yapılması gerekenleri adım adım anlattık.

Forgotten Empires eklentisini buradan indirebilirsiniz:

http://www.forgottenempires.net/install

Yükleme rehberi: