Anasayfa Haber MSN Hesabıyla Skype Üzerinde Oturum Açma

MSN Hesabıyla Skype Üzerinde Oturum Açma

Skype'ın Windows 8 sürümleri için güncelleme geldi.
Skype'ın Windows 8 sürümleri için güncelleme geldi.

Bu video rehberimizde MSN hesabınızla Skype üzerinde nasıl oturum açacağınızı adım adım anlatıyoruz.

Microsoft’u anlamak bazen gerçekten çok zor. Firma yıllar boyunca Windows Live Temel Parçalar içinde Windows Live Messenger’ı -ya da eski adıyla MSN’i- kullanıcılara sunduktan sonra yakın zamanda Skype’ı satın alarak bu kararından vazgeçti. Microsoft, Skype’ı çok başarılı bulmuş olacak ki kullanıcıların sürekli yenilenen arabirimine bir türlü alışamadığı MSN’i bırakıp herkesi Skype kullanmaya zorluyor.

Öte yandan ülkemizin değişime kapalı, Facebook’taki en ufak yenilikte bile isyan eden ama kontrol mekanizması kendinde olmadığı için daima önüne konulanı kullanmak zorunda kalan insanı, Skype değişimine de direniyor ama yapacak bir şey yok. Microsoft ne derse o olacak.

Rusya gibi analitik düşünme yeteneği gelişmiş ve dogmalardan çoktan kurtulmuş insanların yaşadığı ülkelerde Skype kullanımı zaten yaygın. Fakat ülkemizde MSN servisi, Siberalem gibi sahte profil fotolarıyla erkek üyeleri kandırmaya çalışan sitelerle ortak çalışma içinde. Bu yüzden de MSN kullanımı Skype’a göre çok daha yaygın. İşte MSN’in bu yaygınlığı, 15 mart gibi birden son bulacak.

Yeni Skype sürümleri, kullanıcılara MSN, Microsoft ve Outlook.com hesaplarıyla bağlanmaya izin verirken eski Skype kullanıcılarını da engellemiyor. Fakat biz yine de Skype’ın MSN gibi bir hale dönüşmesini pek istemeyiz. Bu bağlamda Microsoft’un her iki kullanıcı tipini birbirinden ayırması gerçekten hoş.

Sözü fazla uzatmadan MSN hesabınızla nasıl Skype üzerinde oturum açacağınızı anlatalım.

İlk olarak Skype programının en son sürümü 6.2’yi kendi sitesinden indirin (Ülkemizdeki indirme servislerini kullanmanızı tavsiye etmiyoruz zira bilgisayarınıza virüs bulaşması çok muhtemel):

Skype 6.2

Kurulum işlemci için hazırladığımız videoyu izleyebilirsiniz (Detayları daha iyi görmek için videoyu tam ekran yapıp 1080p olarak izleyebilirsiniz.)

Kurulum işleminden sonra MSN hesabınızla Skype üzerinde oturum açmak için de bu videomuzu izleyebilirsiniz: