Anasayfa Haber Blackberry Lenovo’ya mı Satılacak?

Blackberry Lenovo’ya mı Satılacak?

BlackBerry

Lenovo’nun Blackberry markasını satın almak istediği yolundaki söylentiler, BB’nin hisselerine tavan yaptırdı.

Lenovo her ne kadar ülkemizde ve Batı’da bir dizüstü bilgisayar üreticisi olarak tanınsa da, gerçekte bundan çok daha fazlasını yapan bir marka. Kendi vatanı olan Çin’de akıllı telefon pazarına hakim olan Lenovo, mobil ürünlerini Hindistan ve Rusya gibi komşu pazarlara da yaymaya çalışıyor. Tabii her büyük firma gibi yayılmak için gerektiğinde diğer firmaları satın almaktan da kaçınmıyorlar. Sonuçta Lenovo markası da bir zamanlar IBM’e aitti ve Çinlilere satılmıştı.

Piyasada dolaşan söylentilere göre Lenovo, Batı ülkelerindeki pazar payını artırabilmek için şimdi de gözünü Blackberry firmasına dikmiş. İki firmanın bu konuda pazarlıklar yaptığı yolundaki haberler, Blackberry’nin uzun zamandır düşmekte olan hisselerinin bir anda fırlamasına sebep olmuş. İşin ilginç tarafı, Blackberry’den bu konuda bir yalanlama gelmemiş olması, Lenovo tarafı ise bu tür bir alışverişin gayet mantıklı olacağını ima ederek açık bir cevap vermekten kaçınıyor.

Eğer böyle bir alışveriş olur ve Blackberry satılırsa, bunun ilginç sonuçları olabilir. Blackberry çıkardığı yeni modellerle hayatta kalma çabası veriyor. Her ne kadar firma henüz mali krize girmekten uzak olsa da, Lenovo’nun sağlayacağı katkı Blackberry’nin kaderini ciddi biçimde değiştirebilir. Öte yandan, Blackberry halen Amerika ve Avrupa’da kurumsal müşteriler tarafından, özellikle de devlet kurumlarında hala hayli ilgi gören bir marka. Firmanın Çin kontrolüne girmesi, bu kurumsal müşterilerin rakip markalara yönelmesine ve markanın pazar payının iyice daralmasına da sebep olabilir.