Anasayfa Teknoloji Google Reader Gitti, Yaşasın Feedly!

Google Reader Gitti, Yaşasın Feedly!

feedly

Google Reader tarihe karışıyor! Feedly, Google Reader’ın boş bıraktığı açıklığı dolduracak…

feedly
Feedly, Google Reader’ın boş bıraktığı açıklığı dolduracak.

Google’ın klasik bahar temizliklerinin bu seneki kurbanı Google Reader oldu. Web tabanlı bir RSS beslemesi okuyucusu olan Reader’ın sonunu hazırlayan, her bahar temizliğinde olduğu gibi, Google’ın söylediğine göre kullanıcı ilgisizliği.

Neyse ki Google Reader henüz kapanmış değil, 1 Temmuz tarihine kadar, eğer o az sayıdaki kullanıcıdan biriyseniz, kullanmaya devam edebilir veya varolan verilerinizi Google Takeout hizmeti sayesinde dışarı alabilirsiniz.

Reader’ın kapanacak olması, Google’ın beğenmediği kullanıcı kitlesini de ayağa kaldırdı. Change.org sitesi üzerinden çevrimiçi imza kampanyasına katılan, bu yazının yazılma tarihiyle 134 binin üzerindeki sadık kullanıcı, Google’ın bu hizmeti öldürmemesini istiyor.

Google’ın bahar temizliğinden kurtulan bir hizmet şu ana kadar olmadı, ancak bu durumu fırsata çevirmek isteyen başka siteler mevcut. Özellikle aralarından Feedly isimli servis, son 48 saatte 500.000‘in üzerinde Google Reader kullanıcısını saflarına kattığını açıkladı.

Google Reader’ın kapanma haberinden çok daha önceye dayanan Feedly, görünüşe göre Google’ın fişi çekeceğini bekliyormuş. Yapılan açıklamaya göre çalışmak için Google Reader’ın varlığına ihtiyaç duyan hizmet için şirket bu olayın gerçekleşeceğini tahmin edip kendi altyapısını kurmaya başlamış bile. Şimdiden siteye kayıt yapanlar, 1 Temmuz’daki kapanıştan mağdur olmaksızın kusursuz bir geçiş yaşayabilecek.

Google’ın kendi adına çıkardığı hizmetlerle küçük şirketleri öldürdüğü tartışılırken, kapattığı hizmetlerle de yeni iş alanları açıyor olması ilginç bir durum.