Anasayfa Haber HTC One Hayli Gecikecek!

HTC One Hayli Gecikecek!

HTC One
HTC One
HTC One
HTC One

HTC’nin yeni amiral gemisi bir türlü limandan çıkamıyor.

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy 4 ile dünya pazarlarına kuvvetli bir giriş yaparken, HTC’nin One modeli demirlediği limandan çıkamamanın sıkıntısı yaşıyor. Wall Street Journal kaynaklı bir habere göre, resmen basına tanıtılan ve hayli de ilgi çeken HTC’nin yeni amiral gemisi HTC One, üretim kaynaklı sorunlar yüzünden daha uzun süre dünya pazarlarında kendini gösteremeyebilir.

HTC’nin üst seviye yöneticilerinden biri tarafından da onaylanan haberlere göre, firmanın karşısındaki en büyük sorun, parça tedariki yapan çeşitli üreticiler tarafından alışveriş listesindeki alt sıralara ötelenmiş olmasıymış. HTC de tıpkı pek çok firma gibi üretim için gereken işlemci, hafıza, kamera gibi bileşenleri farklı üreticilerden tedarik etmek zorunda. Ne var ki bu üreticiler karşılarına gelen müşterileri, sipariş hacmi gibi belirli kriterlere göre sınıflandırıyorlar. En kârlı müşteriler haliyle “birinci kademe” olarak sınıflandırılıyor ve üretim bandında bunların siparişlerine öncelik veriliyor.

Sorun şu ki, HTC parça aldığı pek çok firma tarafından artık “birinci kademe müşteri” olarak tanımlanmıyor. Bu da firmanın siparişlerinin ciddi anlamda gecikmesine sebep olmaya başlamış. Cep telefonu gibi karmaşık bir elektronik ürünün üretiminde tek bir parça bile gecikse üretim duruyor. Bu da telefonların montajını yapan firmanın, ardından nakliyatı yapan firmanın, ardından dağıtımı yapanların tüm planlarını aksatıyor. Sonuç olarak HTC One, bu ay içinde söz verildiği gibi çok önceden sipariş vermiş olan müşterilere belki ulaştırılabilecek. Ancak pek çok ülkede HTC One’ın raflara çıkması Nisan ayını da geçebilecek tarihlere sarkabilir. Bu durumun firmanın satışları için pek hayırlı olmayacağını tahmin etmek zor değil.