Anasayfa Haber ABD’de 500 Milyon Cihaz İnternete Bağlı

ABD’de 500 Milyon Cihaz İnternete Bağlı

İnternet kullanıcıların sayısı git gide artıyor.
İnternet kullanıcıların sayısı git gide artıyor.
İnternet kullanıcıların sayısı git gide artıyor.
İnternet kullanıcıların sayısı git gide artıyor.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre ABD’de yarım milyar cihaz internete bağlanıyor.

İnternet kelimesi 1993 yılın başlarında yavaş yavaş kullanılmaya başlanmıştı. O zamanlar insanlara çok yabancı bir platformdu. 20 yıl sonrasında ise internet bugün insanların vazgeçilmezi oldu. Teknolojinin gelişmesiyle beraber internete girilebilen alanlar da arttı.

NPD Group tarafından yapılan araştırmada akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullanıcılarının istatistikleri toparlandı. ABD’de her ev başına 5.7 cihazla internete bağlanılıyor. İnternete bağlanmak için tercih edilen ilk cihaz ise bilgisayarlar oldu. Tabletler 18 Milyon birim, akıllı telefonlar ise 9 Milyon birim ile PCleri takip ediyor.

Tablet ve akıllı telefon seçiminde göze çarpan iki firma var: Samsung ve Apple. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu iki firma, ürün yelpazesini genişletmeye başlamıştı. Bu sayede mobil cihazlardan da internete bağlanmak artık çok kolay oldu.

Mobil cihazların tüketici pazarında ön plana çıkmasıyla birlikte bilgisayarların da tahtı sallanmaya başladı. Akıllı telefonlara olan ilgi %52’den %57’ye yükseldi. Tabletler ise hızlı bir yükselişle %35’ten 53’e geldi.

NPD’nin araştırması, ABD’de 500 Milyon cihazın internete bağlı olduğunu gösteriyor. Bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artacağı düşünülüyor.