Anasayfa Teknoloji NVIDIA GeForce 700M: Dizüstü Bilgisayarlara Ekran Kartı Dopingi

NVIDIA GeForce 700M: Dizüstü Bilgisayarlara Ekran Kartı Dopingi

GeForce Experience Call of Duty 3 Modern Warfare
GeForce Experience Call of Duty 3 Modern Warfare

NVIDIA GeForce 700M mobil ekran kartı serisi resmen tanıtıldı. İşte NVIDIA’nın dizüstü bilgisayarlar için ekran kartı dopingi olacak yeni 700M serisi…

GeForce 700M: Mobil GPU
GeForce 700M: Mobil GPU

NVIDIA mobil ekran kartı pazarında yeni GeForce 700M serisini görücüye çıkarttı. GPU’nun gücünü arttırmanın ötesinde yenilikler de getiren 700M serisi en son oyunları oynamak isteyenler için üst düzey performans modelleriyle geliyor. Daha önce performansa ağırlık veren GTX 500M ve güç verimliliğine önem veren 600M serisini sunan NVIDIA, 700M ailesiyle pek çok detayı otomatik hale getiriyor.

Kontrol paneldeki seçeneklerle uğraşmaya gerek kalmadan bilgisayarın bataryasını korumak için gerektiğinde işlemci içindeki grafik birimini, gerektiğinde ekran kartını aktive eden, bu sayede batarya ömrü ile performansın doğru zamanlarda dengelenmesini sağlayan GPU Boost 2.0, GeForce Experience ve NVIDIA Optimus teknolojileri bir bütün oluşturuyor.

GeForce Experience oyunlarda farklı grafik ayarların NVIDIA’nın süper bilgisayarlarında test edilmesiyle optimize edilmesine olonak tanıyor. Bir oyunda en ideal FPS’yi verecek grafik ayarlar bu sayede kullanıcıyı yormadan tek tıklamayla yüklenebiliyor.

Ancak GeForce 700M ailesinin en önemli özelliği Kepler mimarisi. GeForce 600M ailesindeki bazı ekran kartları hala Fermi mimarisini kullanıyor ancak 700 ailesi Kepler ile bu durum değişecek. Yeni Kepler ile eski Fermi mimarisinin farklarını ise bu makalede görebilirsiniz: Kepler – Fermi Mimarisinin Farkları…

GeForce 700M Performans
GeForce 700M Performans

Peki NVIDIA GeForce 700M Serisinin Performans Nasıl?

700M Kepler GPU’lar orta ayarlarda NVIDIA’nın açıkladığı değerler
StarCraft II: Heart of the Swarm: 90 FPS
The Elder Scrolls V: Skyrim: 65 FPS
Batman: Arkham City: 66 FPS
Battlefield 3,: 48 FPS
Shogun 2: Total War: 64 FPS

GeForce 700M: GPU Boost 2.0
GeForce 700M: GPU Boost 2.0

GPU Boost 2.0 sayesinde NVIDIA GeForce GT 745M ekran kartı:

Assassin’s Creed III’te yüzde 14,
Borderlands 2’de yüzde 15
Call of Duty: Black Ops II’de yüzde 14,
DOTA 2’de yüzde 10
Far Cry 3’te yüzde 13 FPS artışı sağlıyor.

GeForce Experience:

GeForce Experience Call of Duty 3 Modern Warfare
GeForce Experience Call of Duty 3 Modern Warfare

Devamlı yeni oyunlar ekleniyor: BioShock Infinite, Resident Evil 6, SimCity, and Tomb Raider gibi popüler oyunlar 700M üzerinde GeForce Experience destekli otomatik optimize ayarlara tek tıklamayla kavuşabiliyor.